Voor scholen

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Ambtelijke organisatie » Historiehuis Roermond » Voor scholen

Voor scholen

In de vaste presentatie van het Historiehuis kunnen leerlingen op een actieve manier kennismaken met de geschiedenis van Roermond. Het ontstaan van de stad, Roermond in de middeleeuwen, de twee stadsbranden, handel en Hanze, de beschermheilige Christoffel en het katholieke verleden komen aan bod.

Schoolklassen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs hebben bij een zelfstandig bezoek gratis toegang tot het Historiehuis!
Voor deelname aan een educatief project, dus met begeleiding door een museumdocent en speurtocht, bedragen de kosten 20 euro per groep. Als u tijdig aanvraagt, kan er een passende speurtocht of kijkwijzer worden gemaakt bij onderwerpen die in het Historiehuis te zien zijn.

Bij elke wisselexpositie worden lesbrieven ontwikkeld. Afhankelijk van het onderwerp verschijnen deze lesbrieven in aparte versies voor respectievelijk:

  • bovenbouw basisonderwijs
  • vmbo en onderbouw havo/vwo
  • bovenbouw havo/vwo

Groepsrondleidingen zijn op aanvraag mogelijk. U kunt zich aanmelden via historiehuis@roermond.nl of telefonisch bij Gerard van de Garde, telefoonnummer (0475) 35 94 28.