Voor scholen

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Ambtelijke organisatie » Historiehuis Roermond » Voor scholen

Voor scholen

In de vaste presentatie van het Historiehuis kunnen leerlingen op een actieve manier kennismaken met de geschiedenis van Roermond. Het ontstaan van de stad, Roermond in de middeleeuwen, de twee stadsbranden, handel en Hanze, de beschermheilige Christoffel en het katholieke verleden komen aan bod.

Schoolklassen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs hebben bij een zelfstandig bezoek gratis toegang tot het Historiehuis!
Voor deelname aan een rondleiding, een speurtocht o.i.d. onder begeleiding van een gids zijn de kosten € 15 per bezoek. U kunt zich hiervoor aanmelden via historiehuis@roermond.nl of telefonisch bij Gerard van de Garde, telefoonnummer (0475) 35 94 28.
Wij kunnen ook een speurtocht of kijkwijzer 'op maat' samenstellen bij onderwerpen die in het Historiehuis te zien zijn, afgestemd op de leeftijd van de leerlingen en/of afgestemd op een thema.

Bij elke wisselexpositie worden lesbrieven ontwikkeld. Afhankelijk van het onderwerp verschijnen deze lesbrieven in aparte versies voor respectievelijk:

  • bovenbouw basisonderwijs
  • vmbo en onderbouw havo/vwo
  • bovenbouw havo/vwo

Groepsrondleidingen zijn op aanvraag mogelijk.