Gemeente Roermond lanceert app voor uitkeringsgerechtigden

U bevindt zich hier: Bestuur en organisatie » Ambtelijke organisatie » Sociale Zaken » Nieuws » Gemeente Roermond lanceert app voor uitkeringsgerechtigden

Gemeente Roermond lanceert app voor uitkeringsgerechtigden

04 apr

Werkzoekenden die een uitkering ontvangen van de gemeente Roermond kunnen voortaan ook via hun telefoon op zoek naar een baan dankzij de app ‘Roermond werkt’.

De app is op 24 maart 2016  symbolisch door wethouder Gerard IJff van Sociale Zaken overhandigd aan de voorzitter van de Cliëntenraad van uitkeringsgerechtigden, de heer Jan Niesten.

Uitkeringsgerechtigden vinden via de app ‘Roermond werkt’ op eenvoudige wijze allerhande informatie over hun uitkering. Behalve informatie over nieuwe vacatures geeft de app ook informatie over de betaaldata van de uitkering of wanneer er bijvoorbeeld een banenmarkt in de buurt wordt georganiseerd.
Daarnaast wordt in het kort informatie verstrekt over inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en over het rondkomen met een laag inkomen.

Wethouder IJff: “De app is een handig middel dat dient als aanvulling op de huidige informatiekanalen van de gemeente. Uitgebreidere informatie over uitkeringen en inkomensondersteuning blijft beschikbaar op onze website www.roermond.nl/socialezaken. We willen echter ook met de huidige tijd meegaan en zien dat steeds meer mensen communiceren met hun smartphone. Daar spelen wij met deze app handig op in”. De app ‘Roermond werkt’ is vanaf nu gratis te downloaden op alle smartphones via de App-Store of via Google Play.

 

foto Gerard IJff en Jan Niesten

 Wethouder IJff overhandigt de app aan Jan Niesten, voorzitter van de Cliëntenraad Participatiewet (Foto J. Peters)

Handige links