Werk in uitvoering: N280

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Werk in uitvoering » Werk in uitvoering: N280

Werk in uitvoering: N280

15 feb

Tussen de Wilhelminasingel en de tijdelijke aansluitingen van de N280 op de Mijnheerkensweg vinden grondwerkzaamheden naast de N280 plaats. Tegelijk wordt hier riolering aangebracht. De N280 is gewoon open voor het verkeer.

Wilhelminasingel

In de nacht van maandag 25 maart 2019 vanaf 21:00 uur tot dinsdagochtend 26 maart 2019 om 06:00 uur worden 2 rijstroken afgesloten. Er blijft altijd 1 rijstrook voor linksafslaand verkeer en 1 rijstrook voor rechtsafslaand verkeer beschikbaar. Volg hier de bewegwijzering.

Afsluiting zuidelijke rijbaan tussen de Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) en de Hornerbrug

De zuidelijke rijbaan tussen de Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) en de Hornerbrug is tot en met 29 maart 2019 afgesloten. In het weekend van 23 en 24 maart 2019 wordt de afsluiting van de zuidelijke rijbaan verlengd tot de brug over het Lateraalkanaal. Het verkeer wordt over de noordelijke rijbaan geleid. Er is hier per rijrichting 1 rijstrook beschikbaar.

Voor het afronden van de noordelijke rijbaan sluiten we vanaf vrijdagavond 29 maart om 19:00 uur de noordelijke rijbaan en de afrit naar Horn af. Verkeer kan dan over de zuidelijke rijbaan van de N280 rijden. In beide rijrichtingen blijft 1 rijstrook open. Op maandag 1 april om 06:00 uur zijn alle rijstroken tussen Horn en Roermond weer open.

Doorgaand verkeer over de N280 of verkeer met bestemming aan de oostkant van Roermond vermijdt eventuele verkeershinder op de N280 als gevolg van deze werkzaamheden het best door het volgen van de adviesroute via de A2 en de A73. Bestemmingen bij Hatenboer en De Weerd zijn met omleidingsroutes bereikbaar. Volg hiervoor de bewegwijzering.

Schipperswal

De aansluiting van de Schipperswal op de Mijnheerkensweg is afgesloten. Er is een by-pass aangelegd tussen de Schipperswal en de Mijnheerkensweg. Vanuit de N280 kan het verkeer via de rotonde en Mijnheerkensweg de Schipperswal bereiken. De bedrijven tussen de Wilhelminasingel en de Schipperswal blijven bereikbaar via de kruising van de Mijnheerkensweg met de Wilhelminasingel.

Fietsverkeer

  • Het zuidelijke fietspad op de Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) is afgesloten. Fietsverkeer rijdt in beide rijrichtingen over het noordelijke fietspad. Vanuit Roermond bereikt fietsverkeer het noordelijke fietspad via de Looskade en Buitenop.
  • Via de Maaswaarderweg bereiken fietsers bestemmingen bij Hatenboer.
  • Vanuit Hatenboer bereikt fietsverkeer het noordelijke fietspad via de Maaswaarderweg.
Werk in uitvoering