Binnenstad

U bevindt zich hier: Home » Ondernemer » Binnenstad

Binnenstad

Op 4 april 2017 is door het college het plan Vitale Stad vastgesteld. Doel van dit plan is om door middel van de hierin opgenomen projecten een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige stad. Een stad met een krachtige centrumfunctie.

Subsidies Binnenstad

Belangrijke onderdelen zijn de aanpak van leegstand en het versterken van het historische karakter van onze stad. De gemeente heeft in samenwerking met provincie, budget beschikbaar gesteld voor een aantal stimuleringsregelingen. Vanaf 6 maart 2018 kan hiervan gebruik gemaakt worden.

Klik hier om de verschillende subsidie's te bekijken.

Pilot Blurring

Voor de binnenstad van Roermond is als uitwerking van het Ruimtelijk Detailhandelsbeleid een Pilot Blurring gestart. De pilot maakt (onder voorwaarden) het exploiteren van innovatieve initiatieven mogelijk die een mix laten zien tussen horeca en detailhandel.  De pilot eindigt op 1 juli 2019.

Klik hier voor meer informatie over deelname pilot Blurring.

Mijn Droomwinkel Roermond

Om nieuw ondernemerschap in de binnenstad te stimuleren en starters een duw in de goede richting te geven, biedt Roermond een unieke kans. Diverse partijen waaronder de gemeente, Citymanagement Roermond, vastgoedeigenaren en ondernemersadviseurs hebben de handen ineengeslagen.

Klik hier voor meer informatie over deelname aan Mijn Droomwinkel Roermond