Monumenten en Archeologie

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Ambtelijke organisatie » Monumenten en Archeologie

Monumenten en Archeologie

De in de middeleeuwen ontstane stad Roermond is bij de meeste mensen op monumentaal gebied vooral bekend vanwege de Munsterkerk en de Christoffelkathedraal. Maar wist u dat Roermond met haar +- 760 rijks- en gemeentelijke monumenten, zich de tweede monumentenstad van de provincie Limburg mag noemen?

Pandtuin achter de Caroluskapel

Ook op archeologisch vlak blaast Roermond een aardig partijtje mee. De laatste 10 jaar zijn er meer dan 200 archeologische onderzoeken gedaan, waarvan de resultaten in de Archeologie-Atlas verwerkt zijn. Zoals u wellicht weet is de stad Roermond volop in ontwikkeling. Maar ze is zich ook bewust van haar verleden en koestert haar erfgoed.

De gemeente Roermond stelt in dat kader subsidie(s) voor particulieren en historische verenigingen beschikbaar, verschaft duidelijke informatie en treedt ook op als initiatiefnemer van diverse projecten.

Op onze uitgebreide contactpagina kunt u voor u relevante instanties of historische verenigingen vinden. Mochten er na het lezen van deze website nog vragen, suggesties of verbeterpunten resten, schroom dan niet om contact op te nemen met een van de coördinatoren monumentenzorg en archeologie. Zij staan u graag te woord!