Zwerfafvalactie organiseren in uw wijk?

U bevindt zich hier: Ambtelijke organisatie » Afval » Nieuws en wijzigingen » Materialenset voor opruimactie zwerfafval

Zwerfafvalactie organiseren in uw wijk?

Informatie over de de mogelijkheid om een materialenset zwerfafval te lenen bij een zwerfafvalactie in de wijk/buurt.

Doelgroep Alle leeftijden
Onderwerp Afval
Doel Bewust worden van zwerfafval en de invloed ervan op het milieu
Waar Buiten
Duur Ongeveer 1 uur (afhankelijk van wat je wilt doen)

 

Afbeelding van kinderen die zwerfafval opruimenBent u van plan om samen met anderen een opruimactie te houden in de schoolomgeving (en/of het schoolplein), de wijk, een winkelcentrum, een stuk natuur, een stuk Maasoever of op een andere plek dan kunt u bij de gemeente een materialenset zwerfafval lenen. De deelnemers worden door zelf op te ruimen geconfronteerd met het weggooigedrag van de mens. In de materialenset zitten alle benodigde materialen, zoals vuilniszakken, afvalgrijpers, handschoenen en veiligheidsvestjes. Het ingezamelde zwerfafval wordt na afloop van de opruimactie op een afgesproken tijd en locatie opgehaald. De materialenset kan op afspraak worden afgehaald bij de gemeentewerf en na afloop daar worden teruggebracht.

De materialenset is gratis te leen. Via een telefoongesprek of e-mailbericht (zie contactgegevens) kunt u uw reservering plaatsen. Vermeld in het e-mailbericht duidelijk de naam van de organisatie, groep, school of vereniging, contactpersoon en contactgegevens, een omschrijving van de zwerfafvalactie (wanneer, welk gebied, op welke manier, etc.) groepsgrootte en de leenperiode.

Kosten

De kosten voor het lenen van de materialen zijn nihil. Schade aan of vermissing van spullen wordt wel aan de gebruiker doorberekend. Het is dan ook zaak om de materialenset na gebruik goed te controleren.

Contactgegevens mederwerkers Natuur- en Milieueducatie

Marion Buurman, marionbuurman@roermond.nl, tel: 14 0475

Daniëlle Paulissen, daniellepaulissen@roermond.nl, tel: 14 0475

Voorbereiding op de zwerfafvalactie

Op de website www.aandeslagmetafval.nl vindt u lessen en activiteiten over zwerfafval. Zo kun je op een leuke en interactieve manier aandacht besteden aan het voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval. Via de webshop kunt u ook lesmaterialen bestellen. Daarnaast zijn er ook materialen verkrijgbaar voor opschoonacties.