Activiteiten Sportservice

Sportservice Roermond zet zich in om de sport- en beweegdeelname van alle mogelijke doelgroepen te vergroten. De activiteiten die door Team Sportservice worden georganiseerd dragen bij aan het welzijn, de kwaliteit van leven en de gezondheid van alle inwoners in en rondom de gemeente Roermond.

Meer Bewegen voor Ouderen staat voor bewegingsactiviteiten voor mensen van 60 jaar en ouder. Door Sportservice Roermond worden wekelijks, op verschillende plaatsen in Roermond MBvO-activiteiten georganiseerd.

Om aan de activiteiten deel te nemen hoeft u nergens lid van te zijn. U moet wel woonachtig zijn in de gemeente Roermond en 60 jaar of ouder zijn.

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten. Ook kinderen in het speciaal onderwijs en mensen met een beperking. Kijk voor meer informatie op de website van Iedereen Kan Sporten of neem contact op met Pauline Schrooten via telefoonnummer 06 30 20 25 82 of per e-mail: paulineschrooten@roermond.nl.

 

In samenwerking met MEE Noord- en Midden-Limburg en het Gehandicapten Platform Roermond wordt tijdens de schoolvakanties (met uitzondering van de zomervakantie) een sport- en spelinstuif georganiseerd voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijk beperking. Neem voor meer informatie contact op via sport@roermond.nl.

Sportservice Roermond en de Stichting Sportraad Roermond organiseren jaarlijks het sportgala. Tijdens dit sportgala worden alle kampioenen van de gemeente Roermond uit dat seizoen gehuldigd. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Inge Schuren via telefoonnummer (0475) 35 98 71 of per e-mail: ingeschuren@roermond.nl.

Een op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er een op de zeven te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Helemaal niets. Daarom focust de JOGG-aanpak zich op de omgeving van het kind.

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke aanpak die zich richt op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen. Door samen te werken met onder andere scholen, sportverenigingen en bedrijven werken we toe naar een gezonde toekomst van de Roermondse jeugd.

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij JOGG-regisseur Maureen van Brandenburg via telefoonnummer (0475) 35 99 51 of per e-mail: maureenvanbrandenburg@roermond.nl

 

Uw Reactie
Uw Reactie