Bijeenkomsten voor mantelzorgers

22 mei 2023
Nieuwsbericht

Op deze pagina vindt u een overzicht van (online) bijeenkomsten voor mantelzorgers.

Gratis Webinars voor mantelzorgers ‘Het onbegrepen brein’ 

Waar ben je? Wie ben je nu? Wat ben je toch veranderd?

Iemand is niet meer zichzelf en het dagelijkse leven staat op zijn kop. Maar ook dat van mensen uit zijn of haar eigen omgeving. Naast uitleg van een ziektebeeld blijven er veel praktische vragen over in het dagelijkse leven. Welke veranderingen worden ervaren en hoe ga je als mantelzorger hiermee om? We bespreken dit vanuit drie verschillende invalshoeken. 

21 juni 19.00 -20.00 uur Psychiatrie en verslavingszorg

Gastsprekers zijn Anita Boom en Sandra Smeets van Team preventie van het Vincent van Gogh en een ervaringsdeskundige.  Hoe reageer je als mantelzorger soms op gedrag en welke impact heeft dit op je naaste? Wat kunnen tips zijn om juist wel of niet te doen?  

28 juni 19.00 – 20.00 uur PostCovid

Gastspreker is Sandra van Kan van C-support. Post Covid kan grote gevolgen hebben op het verwerken van informatie. De wereld draait weer door waardoor corona ver weg lijkt te zijn, maar voor vele mensen én hun mantelzorgers zijn de gevolgen van een besmetting nog dagelijks aan de orde. 

4 juli 19.00 – 20.00 uur Niet Aangeboren Hersenletsel

Gastsprekers zijn Maud Zegers en Sandra Hofmans van Professionals in NAH. Door hersenletsel verandert iemands leven en dat van hun naasten van het ene op het andere moment. Waar loop je als mantelzorger tegenaan? Hoe ga je om met emoties?

Er is ruimte voor onderlinge uitwisseling van vragen, tips en adviezen. 

Aanmelden

Aanmelden kan via: mantelzorg@roermond.nl
De toegang is gratis. Na aanmelding ontvangt u, voorafgaand aan de bijeenkomst een link om online via Microsoft Teams te kunnen deelnemen. 

U bent van harte welkom!