Carnaval in Roermond

U bevindt zich hier: Home » Inwoner » Actueel » Nieuwsberichten » 2017 » Carnaval in Roermond

Carnaval in Roermond

16 feb

In verband met carnaval zijn er wijzigingen in de dienstverlening van de gemeente en zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

Gewijzigde openingstijden

Het stadskantoor, stadhuis en gemeentearchief zijn carnavalsmaandag en -dinsdag 27 en 28 februari gesloten. Alleen voor aangifte van een geboorte of overlijden kunt u op deze dagen tussen 10.00 en 11.00 uur terecht bij de burgerlijke stand in het stadskantoor, Kazerneplein 7. Alvast een afspraak maken voor na de carnavalsdagen kan natuurlijk wel: www.roermond.nl/afspraak.

Wijzigingen afvalinzameling

In verband met carnaval zijn er wijzigingen in de inzameling van afval, oud papier en de openingstijden van het milieupark en het Kringloopwarenhuis.

  • Carnavalsmaandag en - dinsdag wordt er géén afval ingezameld. De gewijzigde ophaaldata vindt u in uw Afvalwijzer 2017 (die u eind december in uw brievenbus ontvangen heeft) en op www.mijnafvalwijzer.nl.
  • Het milieupark is tijdens carnaval gesloten op maandag en dinsdag
  • Kringloopwarenhuis Het Goed is gesloten op zondag 26 februari en maandag 27 februari.

Zwembad de Roerdomp

Het zwembad is gesloten van zondag tot en met dinsdag. Kijk hier voor de openingstijden tijdens de carnavalsvakantie.

Verkeersmaatregelen

In verband met carnaval zijn er een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen.

Afsluiting stationsplein
Vanwege Sjolefestatie en de Sjtatiefestatie zal het Stationsplein volledig afgesloten worden voor alle verkeer vanaf woensdag 22 februari 20.00 uur tot en met zaterdag 25 februari 23.59 uur. Voor een goede ontsluiting van de stad zal tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ingesteld op de Roerkade-Roersingel.

Tijdelijke afsluitingen binnenstad

  • De Vastelaovensoptoch Remunj start carnavalsmaandag om 13.11 uur en daarom is de binnenstad op maandag in zijn geheel afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers) van 11.30 uur tot 18.00 uur.
  • De Roerkade/Roersingel wordt maandag en dinsdag tijdelijk afgesloten in verband met de carnavalsoptocht en het Bacchusdrieve. 
  • Kijk hier voor details over deze verkeersmaatregelen.