Corona

Liveblog coronavirus

Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van belangrijke updates over de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus. 

Maatregelen tegen het coronavirus

Informatie over de 'lockdown' en veelgestelde vragen en antwoorden.

Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Kijk hier voor een overzicht.

Ondernemen & corona

Kijk hier voor een overzicht van regelingen voor ondernemers zoals de TOZO, TOGS, NOW, Bbz en meer. 

Het Coronafonds

Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die als gevolg van de coronacrisis ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd en die geen andere steun kunnen krijgen, kunnen een beroep doen op het Coronafonds. Er is ook geld en andere hulp beschikbaar voor goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving.

Videoboodschappen burgemeester

Burgemeester Rianne Donders - de Leest heeft naar aanleiding van het coronavirus een (video)boodschap voor alle inwoners van Roermond. 

  Melden van overtredingen

  Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Daarom is het juist nu belangrijk dat we ons houden aan regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Melding van overtredingen is in het belang van ieders veiligheid en gezondheid.

  Informatie over het coronavirus

  Hier leest u wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en waar u actuele en betrouwbare informatie kunt vinden.

  Het coronavirus eenvoudig uitgelegd

  Onlangs is Steffie gestart met uitleg te geven over het nieuwe coronavirus. Op corona.steffie.nl legt Steffie op een eenvoudige manier moeilijke informatie uit.

  Mantelzorg en corona

  Het coronavirus heeft veel invloed op het dagelijks leven. Ook mantelzorgers hebben te maken met de gevolgen en maatregelen in verband met het virus.
   

  Uw Reactie
  Uw Reactie