Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Corona

Liveblog coronavirus

Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van belangrijke updates over de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus. 

Ondernemen & corona

Kijk hier voor een overzicht van regelingen voor ondernemers zoals de TOZO, TOGS, NOW, Bbz en meer. 

Richtlijnen sporten

Tijdens de persconferentie van 13 oktober zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen zijn van kracht sinds 14 oktober 22.00 uur.

Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Kijk hier voor een overzicht.

Het Coronafonds

Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die als gevolg van de coronacrisis ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd en die geen andere steun kunnen krijgen, kunnen een beroep doen op het Coronafonds. Er is ook geld en andere hulp beschikbaar voor goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving.

Hulp en initiatieven

Come Together biedt een platform waarop we Roermond van haar beste kant laten zien. Een Roermond dat, net als het virus, geen enkel onderscheid maakt tussen mensen. Een stad waarin iedereen elkaar helpt. 

Videoboodschappen burgemeester

Burgemeester Rianne Donders - de Leest heeft naar aanleiding van het coronavirus een (video)boodschap voor alle inwoners van Roermond. 

  Noodverordening

  Lees hier de actuele noodverordening die voor de gehele Veiligheidsregio Limburg Noord is vastgesteld. 

  Melden van overtredingen

  Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Daarom is het juist nu belangrijk dat we ons houden aan regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Melding van overtredingen is in het belang van ieders veiligheid en gezondheid.

  Informatie over het coronavirus

  Hier leest u wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en waar u actuele en betrouwbare informatie kunt vinden.

  Het coronavirus eenvoudig uitgelegd

  Onlangs is Steffie gestart met uitleg te geven over het nieuwe coronavirus. Op corona.steffie.nl legt Steffie op een eenvoudige manier moeilijke informatie uit.

  Mantelzorg en corona

  Het coronavirus heeft veel invloed op het dagelijks leven. Ook mantelzorgers hebben te maken met de gevolgen en maatregelen in verband met het virus.
   

  Uw Reactie
  Uw Reactie