Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Corona

Liveblog coronavirus

Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van belangrijke updates over de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus. 

Ondernemen & corona

Kijk hier voor een overzicht van regelingen voor ondernemers zoals de TOZO, TOGS, NOW, Bbz en meer. 

Richtlijnen sporten

Tijdens de persconferentie van 3 november zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gaan in op 4 november 22.00 uur.

  Aangepaste dienstverlening

  De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Kijk hier voor een overzicht.

  Het Coronafonds

  Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die als gevolg van de coronacrisis ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd en die geen andere steun kunnen krijgen, kunnen een beroep doen op het Coronafonds. Er is ook geld en andere hulp beschikbaar voor goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving.

  Hulp en initiatieven

  Come Together biedt een platform waarop we Roermond van haar beste kant laten zien. Een Roermond dat, net als het virus, geen enkel onderscheid maakt tussen mensen. Een stad waarin iedereen elkaar helpt. 

  Videoboodschappen burgemeester

  Burgemeester Rianne Donders - de Leest heeft naar aanleiding van het coronavirus een (video)boodschap voor alle inwoners van Roermond. 

   Noodverordening

   Lees hier de actuele noodverordening die voor de gehele Veiligheidsregio Limburg Noord is vastgesteld. 

   Melden van overtredingen

   Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Daarom is het juist nu belangrijk dat we ons houden aan regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Melding van overtredingen is in het belang van ieders veiligheid en gezondheid.

   Informatie over het coronavirus

   Hier leest u wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en waar u actuele en betrouwbare informatie kunt vinden.

   Het coronavirus eenvoudig uitgelegd

   Onlangs is Steffie gestart met uitleg te geven over het nieuwe coronavirus. Op corona.steffie.nl legt Steffie op een eenvoudige manier moeilijke informatie uit.

   Mantelzorg en corona

   Het coronavirus heeft veel invloed op het dagelijks leven. Ook mantelzorgers hebben te maken met de gevolgen en maatregelen in verband met het virus.
    

   Uw Reactie
   Uw Reactie