default iconDoe het samen: activiteiten tijdens de koude dagen

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en we vertoeven meer in huis. Als senior heb je meer tijd voor jezelf en je hobby’s. Met diverse hobby’s kun je thuis je dagen vullen. Toch is het ook van belang om in contact te blijven met anderen. Mensen die actief zijn en regelmatig contact hebben met anderen, zijn over het algemeen gelukkiger en leven vaak langer dan mensen met weinig sociale contacten.

Doe Mee!

In Roermond is een groot aanbod van activiteiten voor senioren. De website van de Seniorenraad heeft een overzicht van wat er allemaal te doen is in Roermond.

Deelnemen aan activiteiten geeft inhoud aan de week, je hebt iets om naar uit te kijken. Maar het is ook een gelegenheid om in contact te komen met anderen, nieuwe vriendschappen aan te gaan. 

Ontmoeting in de wijk

Naast het deelnemen aan georganiseerde activiteiten zijn er ook, verspreid over de hele stad, inlooppunten. Hier kun je terecht voor een praatje en een kop koffie. Op zoek naar een ontmoetingsplek bij jou in de buurt? Neem dan contact op met Vijf via hun website.

Gedeelde vreugde is dubbele vreugde

Ondanks het grote aanbod aan activiteiten zijn er ook mensen die niet of nauwelijks deelnemen aan activiteiten. Vaak is het zetten van de eerste stap moeilijk. Seniorvriendelijk Roermond nodigt je uit om iemand mee te nemen naar een activiteit, iemand waarvan je denkt dat die persoon weinig sociale contacten heeft en wel een gezellige middag kan gebruiken. Kortom: doe het samen!