Gemeente Roermond viert Dag van de Ondernemer

17 november 2023
Nieuwsbericht

Vandaag stonden ondernemers uit de gemeente in ‘the spotlight’, want het is de Dag van de Ondernemer. Samen met het met LWV, MKB-Limburg en Parkmanagement Midden-Limburg bezocht wethouder Dirk Franssen diverse ondernemers in de gemeente om waardering uit te spreken voor hun inzet en bijdrage aan de lokale economie.

De ochtend begon met bezoeken aan bedrijven op de bedrijventerreinen. Op deze terreinen is maar liefst 35% van de werkgelegenheid in Roermond gevestigd. Timmermans Kantoor en Omgeving, een van de oudste bedrijven in Roermond, dat zijn oorsprong vindt in 1855, heeft inmiddels de zesde generatie in de directie verwelkomd. Nibo Stone heeft momenteel vestigingen op vier locaties in Roermond. In het voorjaar werden ze geconfronteerd met een grote brand, wat resulteerde in hun verhuizing naar Roermond na 60 jaar actief te zijn geweest in Venlo.

Tijdens de bezoeken werden ook de ondernemers Michel Schlicher en Ankie Janssens bezocht, die met het concept Tante Tilly een waardevolle toevoeging aan de binnenstad hebben gerealiseerd.

De dag werd afgesloten bij Blond & Blond, de huiskamer van de Roerkade. Caroline Redeker, eigenaar van Blond & Blond, deelde haar inspirerende verhaal met de aanwezigen, waardoor de dag werd afgesloten met een gevoel van trots en verbondenheid.

Wethouder Dirk Franssen: ‘Op de Dag van de Ondernemer hebben we extra aandacht voor het doorzettingsvermogen en de veerkracht van ondernemers en het bedrijfsleven in Roermond. Hun inspanningen dragen bij aan de welvaart van onze stad. Het maakt me trots om niet alleen vandaag, maar het hele jaar door, met eigen ogen te mogen zien hoe waardevol zij zijn voor Roermond en de regio’.

De gemeente Roermond kijkt terug op een inspirerende dag vol mooie verhalen en waardevolle contacten en bedankt alle ondernemers voor hun bijdrage aan de Roermondse economie.