Geslaagde netwerkbijeenkomst SVR: ‘Seniorvriendelijk Roermond in de wijk’

Inspirerende sprekers

Na een warm welkom door wethouder Marianne Smitsmans, vertelde gastspreker Klaas Baas de aanwezigen meer over het Ontmoetingscentrum aan de Minderbroederssingel. Op een inspirerende en verbindende wijze nam hij de zaal mee en vertelde hij waarom het Ontmoetingscentrum in het leven is geroepen. Klaas Baas nodigt iedereen van harte uit om langs te komen, voor een kopje koffie, thee, of gewoon om even te zitten. Er worden ook maaltijden en brunch op de zondag aangeboden.

De tweede spreker, Roy Gielen (regisseur valpreventie bij Negen), gaf een presentatie over valpreventie. Hij liet de aanwezigen op een interactieve manier een pop-quiz doen, waarin iedereen werd getest over hun kennis over valpreventie. Zo zijn we erachter gekomen dat een 60-jarige vijf keer zoveel meer licht nodig heeft om te kunnen zien dan een 40-jarige. Verder hebben de aanwezigen uit deze quiz kunnen ervaren wat de risico’s rondom vallen zijn. Daarom gaat Negen in alle wijken van Roermond aan de slag met het aanbieden van de valpreventie.

Geslaagde middag

Na een korte pauze hebben de aanwezigen samen met Liesje en enkele leden van het koor van Nooit te Oud gezongen. Zij vertelden over de grote meerwaarde van het koor. Vervolgens gingen de aanwezigen in groepen met elkaar in gesprek over wat zij precies doen in hun wijk in relatie tot Seniorvriendelijk Roermond. Dit gebeurde door middel van foto’s en het maken van een poster waarin weergegeven staat waar de wijk, waar de aanwezigen actief zijn, om bekend staat. Elk groepje heeft zo een eigen poster gemaakt Ook werden weer nieuwe contacten gelegd.

Aan het einde van de bijeenkomst ontvingen alle nieuwe leden van het netwerk SVR een kleine symbolische verrassing als bedankje voor hun inzet, voor nu en in de toekomst. Het was een geslaagde middag. Samen naar een Seniorvriendelijk Roermond!

Presentatie gastsprekers 

Interesse in de presentaties van gastsprekers Klaas Baas (Ontmoetingscentrum) of Roy Gielen (valpreventie)? Stuur dan een e-mail naar seniorvriendelijk@roermond.nl