Hulp bij hoge energiekosten

14 augustus 2023
Nieuwsbericht

De afgelopen tijd heeft de gemeente Roermond haar inwoners actief geholpen bij de bestrijding van hoge energiekosten.

Via de pagina 'Hulp bij energiekosten' zijn inwoners, ondernemers en verenigingen actief geïnformeerd over alle subsidieregelingen en tips over het besparen van energie. Daarnaast hebben we met succes een sociaal boekhouder ingezet in onze gemeente. Hij is laagdrempelig bereikbaar in de wijk en helpt inwoners met allerlei vragen over geld. Zo maakt hij inzichtelijk of er ergens op bespaard kan worden, en of er toeslagen zijn waar een beroep op gedaan kan worden. Mede hierdoor hebben inmiddels al 44 huishoudens een aanvraag ingediend voor de individuele inkomenstoeslag (IIT).

Voor het project EnergieKado ontvingen we 1955 aanvragen. Daarnaast is het zonnepanelenproject opgezet in Roermond. Hierbij biedt de gemeente een voordelig en compleet alles-in-1 zonnepanelenpakket aan inclusief financiering en onderhoud. Hiervoor melden zich al ruim 1000+ huishoudens aan.

Verenigingen en maatschappelijke organisaties wezen we actief op ondersteuningsmogelijkheden. 

Ook de komende periode blijven we ons inzetten voor onze inwoners, bedrijven en verengingen. Hou dus vooral onze website in de gaten.