notitieblok-met-persoon iconIn gesprek met  Mirjam Pulles - Stichting Muziek

Op een zonnige donderdagmiddag loopt Lei Janssens (netwerkcoördinator SVR) binnen bij ’t Sjoolpaad in Roermond. Hier heeft ze een afspraak met Mirjam Pulles van Stichting Muziek. Bij binnenkomst hoort Lei een koor dat aan het oefenen is. Er werden stemoefeningen gedaan. Lei stelde Mirjam een aantal vragen, waar ze met enthousiasme antwoord op gaf. Benieuwd welke vragen er gesteld zijn? Lees dan verder.

Stichting Muziek

Wekelijks nemen ruim 100 inwoners deel aan de activiteiten van Stichting Muziek in gemeenschapshuis ’t Sjoolpaad. De activiteiten bestaan uit groepslessen gitaar of meezingen in een van de twee koren. Samen muziek maken zorgt voor plezier en samen vooruitgang boeken in het beoefenen van muziek. Iets waar de deelnemende inwoners wekelijks naar uitzien. Een sociale bezigheid, onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Bij de Stichting Muziek kan en mag iedereen die graag muziek wil maken meedoen. “Wij streven ernaar de emotie van de muziek te ervaren en te laten horen. Muziek is namelijk niet alleen goed voor het brein en de sociale contacten. Het draagt ook bij aan vitaal ouder worden” aldus Mirjam. Mirjam is in elk geval enthousiast en hoopt dat Stichting Muziek ook in de toekomst blijft bestaan: ‘’Wij hopen dat we ook in de toekomst deze activiteiten aan kunnen blijven bieden en dat de activiteiten betaalbaar blijven.’’

Na het prettige gesprek met Mirjam sprak Lei nog met enkele deelnemers die aan het napraten waren. Ze hadden heerlijk gezongen en nog van alles aan elkaar te vertellen. Mooi dat deze stichting bestaat! 

Meer informatie

Wil je meer informatie over Stichting Muziek of een keer meedoen? Neem dan contact op met Mirjam Pulles (06-52123742/ stichtingmuziek3@gmail.com) of kijk op www.stichtingmuziek.com.

Stichting Muziek is een van de aanbieders van het project “Nooit te oud?!”.