Veteranen herdenken tijdens de Indiëherdenking

Indiëherdenking op 2 september

22 augustus 2023
Nieuwsbericht

Op 2 september 2023 vindt de jaarlijkse Indië-herdenking plaats in Roermond. Op die dag worden de gevallen militairen in het voormalige Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea en de gevallen militairen die zijn uitgezonden tijdens alle andere internationale missies na de Tweede Wereldoorlog, herdacht.

De herdenking begint om 14.00 uur in het Herdenkingspark Hattem. Kajsa Ollongren (Demissionair minister van Defensie) vertegenwoordigt de Nederlandse Regering en zal een toespraak houden.

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het gemengd koor Corde et Animo uit Maria Hoop verzorgen de muzikale omlijsting. Rond 15.30 uur is de herdenking afgelopen.

Missing Man formatie door Koninklijke Luchtmacht

Om 14.45 uur voeren F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht een missing man formatie uit tijdens de Indië-herdenking in Roermond. De Koninklijke Luchtmacht verzorgt al een aantal jaren deze eregroet bij de jaarlijkse herdenking van de ruim 6200 Nederlandse militairen die sneuvelden in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea in de periode 1945-1962. Tijdens de missing man formatie vliegen een viertal F-16’s recht over het Indië-monument in het Herdenkingspark Roermond. Hierbij verlaat één van de F-16’s de formatie en symboliseert zo de gevallen kameraden. Het uitvoeren van de missing man formatie kan zorgen voor geluidsoverlast. 

Verkeersmaatregelen tijdens herdenking

De Maastrichterweg is tussen 13.00 en 16.00 uur afgesloten tussen de rotonde Burgemeester Geuljanslaan en de Kapellerpoort. Vanuit de stadszijde zijn het politiebureau en het Shell tankstation wel bereikbaar.