John van Putten nieuwe gemeentesecretaris Roermond

27 juni 2023
Nieuwsbericht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond heeft vandaag, 27 juni 2023, John van Putten (53 jaar) benoemd als gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Roermond. John van Putten start per 21 augustus 2023 en wordt eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie en de ondersteuning van het college van B&W. 

Op dit moment vervult hij sinds 4 jaar een directeursfunctie bij de gemeente Venlo. In die rol is hij verantwoordelijk voor onder andere Financiën, Sociale Wijkteams, Maatschappelijke ondersteuning en Zorg, Grondbedrijf en Vastgoed, Toezicht en Handhaving en Informatiemanagement. John van Putten is bij de gemeente Venlo ook loco-secretaris en heeft ervaring in die rol. Daarnaast is hij secretaris van het Modulaire gemeenschappelijke regeling (MGR) Sociaal Domein Limburg-Noord. Zijn vorige werkgever was de gemeente Horst aan de Maas, waar hij ruim 10 jaar heeft gewerkt in diverse managementfuncties.

Waarnemend burgemeester Onno Hoes: “Wij zijn verheugd om John van Putten in Roermond binnen te kunnen halen. Hij is deskundig in zijn vak en gepassioneerd voor het openbaar bestuur. We verwachten dat hij de organisatie verdere stabiliteit gaat brengen en tegelijkertijd inspirerend leiding geeft aan de organisatie-ontwikkeling. Vanuit zijn ervaring bij gemeente Venlo brengt hij een groot netwerk met zich mee en we hopen dat dit een verdere kwaliteitsimpuls gaat geven aan de samenwerking in Noord- en Midden-Limburg.”