default iconLezen is: ‘reizen in je hoofd'

Jong en oud hebben plezier in lezen. Boeken brengen je even in een andere wereld. Ze nemen je mee naar een land, dat je niet kent. Ze vertellen over mensen die anders leven, maar ze kunnen ook je aandacht trekken omdat het over een interessant onderwerp gaat of omdat het een spannende detective is. Wat jij ook wil lezen, er is altijd een geschikt boek te vinden voor jou.

Boekenkast ’t Paradies

Zo is er in ’t Paradies een boekenkast ingericht in het gezelligste gedeelte van het centrum met uitzicht op het Munsterplein. Alle senioren zijn van harte welkom om een boek uit te kiezen. Je kunt meteen beginnen te lezen aan een tafeltje met een kopje koffie erbij. Als het boek jou aanspreekt, mag je het gratis mee naar huis nemen en daar rustig verder lezen tot je het uit hebt.

Er is geen eindtijd dat je het boek terug moet brengen. Je hoeft geen lid te worden en je kunt ook geen boete krijgen. Sterker nog: je mag het boek zelfs houden, als je dat wil. Misschien heb je nog een ander boek thuis, dat je kwijt wil. Breng dat naar de boekenkast en zet het erin. Dan kun je iemand anders een plezier doen die het ook wil lezen. 

Zo werkt dus de boekenkast in ’t Paradies: alleen als er voorin het boek een sticker is geplakt dat het boek NIET meegenomen mag worden, kun je het alleen ter plaatse lezen. Dat zijn maar heel weinig boeken. De meeste boeken mag je wel meenemen, houden of ruilen. 

Kom je gauw eens kijken welk boek je wilt lezen? Dan wensen we jou alvast veel leesplezier!