Lokale bon tijdelijk niet verkrijgbaar

12 april 2023
Nieuwsbericht

Inwoners met een ontvangen energietoeslag kunnen in Roermond gebruik maken van gratis energiebesparende maatregelen t.w.v. € 200,00. Indien dit ook voor u geldt dan heeft u hier een brief over ontvangen. De lokale bon is één van de maatregelen. Deze is tijdelijk niet verkrijgbaar.

Lokale bon

De meeste mensen hebben tot nu toe gekozen voor de lokale bon. Hiermee kunnen deelnemers in een winkel in Roermond hulpmiddelen kopen om energie te besparen. De grote vraag heeft ervoor gezorgd dat de bonnen tijdelijk op zijn. Op zeer korte termijn worden ze weer aangevuld. Tot die tijd kunnen mensen alleen voor de overige twee maatregelen kiezen.

Bouwmarkt

Ook de lokale bouwmarkten merken dat er veel energiebesparende middelen zijn verkocht. Sommige hulpmiddelen zijn daardoor tijdelijk op. Om te zorgen dat mensen de hulpmiddelen niet mislopen is de geldigheid van de lokale bon verlengd van 62 dagen naar 92 dagen. U kunt altijd vooraf naar de bouwmarkt bellen om te vragen of uw product op voorraad is.

Overige maatregelen

De overige maatregelen waar inwoners met energietoeslag gebruik van kunnen maken zijn producten bestellen via webshops en de klusbus. Bij deze laatste zijn een maatwerkadvies en installatie van de maatregelen inbegrepen.