default iconMaak kennis met Wil Cox - WijZijnMaasniel

In deze editie maak je kennis met WijZijnMaasniel. Bestuurslid Wil Cox neemt ons mee in zijn verhaal en vertelt ons meer over de stichting, zijn eigen rol en de toekomstplannen van WijZijnMaasniel. Benieuwd? Lees dan verder.

Wat is/doet WijZijnMaasniel?

WijZijnMaasniel is de wijkraad/dorpsraad van Maasniel. Samenwerken aan een goede leefbaarheid in onze gemeenschap is het motto. Dit doen we onder andere door te werken met een aantal projecten en/of werkgroepen, zoals de werkgroep: activiteiten, communicatie, schoon en groen, verkeer en senioren/veiligheid.

Wat is jouw rol binnen WijZijnMaasniel?

We zijn in totaal met 5 bestuursleden, waarvan ik er een ben. Ieder bestuurslid stuurt een werkgroep aan in samenwerking met een groot aantal vrijwilligers, ongeveer 45 personen. Zelf stuur ik de werkgroep senioren/veiligheid aan. Zo organiseren we dit jaar voor de vierde keer de Beleefmiddag voor senioren in Roermond, met een gemiddelde opkomst van 70-80 personen. Hier zijn we als werkgroep trots op!

Samenwerking

Samen met Vijf, stichting Brikkenhoes, Wonen Zuid en straks met ondersteuning van Gilde Opleidingen, hebben jullie een drieluik project ontwikkeld. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen en welke projecten vallen hieronder?
We werden benaderd Gerard Benthem vanuit Seniorvriendelijk Roermond voor het project Eenzaamheid. Om we een goedlopende organisatie hebben in Maasniel, is het project van Gerard door ons omarmd. Daarnaast werken we ook intensief samen met de organisatie Vijf. Hierdoor kwamen we op het spoor van Warmtepunt. Door de energiecrisis en hoge prijzen blijven senioren vaak in de kou zitten. Om hier iets tegen de doen, zochten we een ontmoetingsruimte. Zo kwamen we terecht bij Wonen Zuid. Zij hadden een prima ruimte beschikbaar in het Brikkenhoes (appartementencomplex van Wonen Zuid in Maasniel). Vervolgens kwamen we in contact met Gilde Opleidingen waar studenten (maatschappijleer) bereid waren om de senioren in Roermond op weg te helpen in de huidige digitale wereld.

Samengevat hebben we deze projecten na een tweetal evaluaties gebundeld. Op donderdagmiddag kunnen mensen elkaar voortaan ontmoeten in het Brikkenhoes. Zo bestrijden we eenzaamheid, bieden we digitale ondersteuning en creëren we nieuwe sociale contacten, waarbij vrijwilligers zorgen voor een heerlijk kopje koffie, soep of een broodje. Een mooie samenwerking!

Wat is de rol van WijZijnMaasniel binnen deze drie projecten?

Vanuit WijZijnMaasniel bieden we ondersteuning en hulp bij het verkrijgen van subsidie (samen met Vijf). Houden we vinger aan de pols. Maken we reclame voor onze stichting, onder andere door elke maand een nieuwsbrief te versturen naar onze 950 abonnees. Kortom: met steun, raad en daad staan we de uitvoerenden bij. 

Hoe ziet de toekomst van WijZijnMaasniel eruit?

Samen maken we plannen, zodat we bovengenoemde projecten in de toekomst kunnen blijven doen. Mogelijk gaan we dit verder uitrollen in een ander deel van Maasniel. Dit is echter nog prematuur.  

Meer informatie

Meer weten over WijZijnMaasniel of wil je zelf een bijdrage leveren? Ga dan naar www.wijzijnmaasniel.nl. Iedereen die ons een warm hart toedraagt is welkom!