Op 10 november is het dag van de Mantelzorg

Mantelzorgtest biedt ondersteuning voor mantelzorgers

10 november 2023
Nieuwsbericht

10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor hun naaste. Het is om die reden van belang dat de mantelzorgers ook goed voor zichzélf zorgen. Om mantelzorgers te ondersteunen in het goede werk dat zij doen, kunnen zij gebruik gaan maken van de Mantelzorgtest. De Mantelzorgtest maakt het lokale aanbod van hulp en ondersteuning inzichtelijk. Voor mantelzorgers binnen de Gemeente Roermond wordt de Mantelzorgtest Roermond in maart 2024 beschikbaar gesteld.

De test geeft inzicht waarin ondersteuning geboden kan worden en hoeveel tijd en energie mantelzorg kost én of er nog genoeg tijd over is voor ontspanning, werk en andere verplichtingen. Ook helpt de Mantelzorgtest met een persoonlijk hulpaanbod: van praktische tips tot mogelijkheden om hulp in te schakelen. Het is belangrijk dat mantelzorgers de zorg aan hun naaste kunnen blijven bieden.

Dat beaamt ook Marianne Smitsmans (wethouder Sociale Zaken). ‘Mantelzorgers hebben een zeer belangrijke rol in onze samenleving. Voor veel mensen is het erg prettig om in hun naaste omgeving iemand te hebben waar ze op terug kunnen vallen. Vanuit liefde is het voor mantelzorgers vanzelfsprekend om voor iemand te zorgen, maar die zorg kan ook zwaar zijn. De uitkomsten uit de Mantelzorgtest kunnen voor mantelzorgers zélf veel inzichten geven en hulp bieden.’  

De Mantelzorgtest Roermond wordt gemaakt in samenwerking met lokale zorg- en welzijnsorganisaties.

Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning in de gemeente Roermond? Neem dan contact op via het telefoonnummer 14 0475 of stuur een e-mail naar mantelzorg@roermond.nl.