Opening carnavalsseizoen 11 november afgelast

Het logo van de gemeente Roermond

Zoals eerder al door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bekend gemaakt, gaan alle grootschalige carnavalsevenementen in de regio niet door. In Roermond gaat daarom de viering van de 11e van de 11e op het Stationsplein niet door. De hoge besmettingscijfers in onze regio en daarmee de toegenomen druk op de zorg, hebben tot dit besluit geleid. Waarbij iedereen zich realiseert dat het afblazen van de 11e van de 11e een enorme tegenvaller is voor iedereen die zich hier op had verheugd en voor de organisatie. Ook voor onze horecaondernemers is dit een teleurstelling. 
 
Burgemeester Rianne Donders en wethouder Angely Waajen nodigen daarom vertegenwoordigers van de horeca en vertegenwoordigers van de carnavalsverenigingen uit voor een gesprek aanstaande maandag. Doel is de maatregel toe te lichten en te bezien op welke wijze we elkaar kunnen helpen om evenementen de komende tijd  door te laten gaan. Het naleven van de coronamaatregelen en handhavend toezicht zal ook onderwerp van gesprek zijn. 
 
De Veiligheidsregio Limburg-Noord werkt momenteel aan een afwegingskader rondom evenementen met een publieksaantrekkende werking.  Aan de hand hiervan kan worden afgewogen of evenementen al dan niet kunnen door gaan. Het besluit daarover wordt door de voorzitter van de Veiligheidsregio genomen.  

Lees hier meer informatie over de aanpassingen in de lokale bereikbaarheid.

Uw Reactie
Uw Reactie