Wijzigingen ophalen van afval 2021

Om de steeds meer groeiende afvalberg te verminderen, gaan we van 198 afval per persoon per jaar naar 100 kg. Door samen het afval beter te sorteren en te scheiden gaan we dit doel bereiken. Minder restafval is beter voor het milieu en onze gezondheid. Ook stijgen de kosten voor het verwerken van het afval dan minder snel.

Wat wijzigt er voor u?

Met ingang van 1 januari 2021 wijzigt de afvalinzameling voor u. We halen uw duobak 1 keer per 2 weken op. Dit duurt tot uiterlijk 1 juli 2021. Als u uw plastic, kartonnen en blikken verpakkingen in de gratis PMD-zakken doet, houdt u meer ruimte vrij in de afvalcontainer. De PMD-zakken halen we dan wekelijks bij u op. Voor mensen die gebruik maken van een 25 liter of 40 liter emmer of ondergrondse container verandert er niks. 

Van duobak naar 2 afvalbakken

Met ingang van 1 juli beschikt iedereen over 2 afvalbakken voor rest- en GFT-afval, de ene week wordt het restafval ingezameld en de andere week het GFT. U kunt zelf een keuze maken welk formaat bak bij u past, u kunt kiezen uit een 140 liter of 240 liter bak. PMD-afval blijven we wekelijks inzamelen. 

Samen veranderen

Veranderen van een gewoonte is altijd lastig. We moeten beter nadenken hoe we het afval beter kunnen scheiden. Door beter te scheiden, houdt u meer plek over in de duobak. De voordelen voor het milieu, onze gezondheid en de minder stijgende kosten zijn op termijn pas merkbaar. Toch is het goed als we samen de schouders eronder zetten. Alleen samen kunnen we namelijk de afvalberg verminderen.

Is uw afval niet opgehaald?

Om u snel te kunnen helpen, bel de klantenservice van Van Kaathoven via telefoonnummer: 088-7310032.

Meer informatie

Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u zien wanneer het afval in uw straat wordt opgehaald. In 2021 bezoeken we uw wijk en richten we informatiepunten in waar u terecht kunt voor vragen. En we laten u dan de soorten bakken zien, waaruit u kunt kiezen. Volg onze website waar we al uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden:

Uw Reactie
Uw Reactie