Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Nieuwe afvalbakken in centrum Roermond

Afvalbakken in binnenstad

Al gespot? De gemeente Roermond plaatste deze week nieuwe afvalbakken in het centrum. Ze vallen goed op, maar passen ook bij de uitstraling van het centrum. 

De gemeente wil zo min mogelijk zwerfafval in de openbare ruimte. We gaan ervan uit dat bezoekers en inwoners afval in een afvalbak gooien en niet op straat. Schone en goed zichtbare afvalbakken die op de juiste locatie staan zorgen ervoor dat dit mogelijk is.

Tegen zwerfafval

De nieuwe afvalbakken moeten de strijd aan gaan tegen zwerfafval. Op drukke dagen worden de afvalbakken uitgebreid met beugels met daarin afvalzakken, waardoor de capaciteit verdubbeld. Daarnaast worden de bakken meerdere malen per dag geleegd om te zorgen voor een schoon straatbeeld. In een schone gemeente is het namelijk fijn leven, wonen en werken.

Samen een keuze gemaakt

Samen met ondernemers van BIZ, ophaaldienst Westrom en gemeente Roermond is gekeken naar welk soort afvalbak het best werkt én in het straatbeeld van Roermond past. Zichtbaarheid, bereikbaarheid en gebruiksgemak waren belangrijke criteria. Tevens zijn de locaties van de afvalbakken in het stadscentrum bekeken. Een afvalbak op een juiste plaats neerzetten is belangrijk voor het meeste efficiënte en effectieve gebruik.  

Samen houden we Roermond schoon!
 

Uw Reactie
Uw Reactie