Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Soepelere regels bevoorrading winkels en verkoop particulieren Sligro

Het logo van de gemeente Roermond

De huidige crisissituatie heeft invloed op de voedselvoorziening bij supermarkten en groothandels. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders van Roermond op 26 maart 2020 twee besluiten genomen. 

Het eerste besluit is om verkoop aan particulieren bij de Sligro tijdelijk toe te staan. Het tweede besluit is om tijdelijk ruimere geluidgrenswaarden te hanteren bij de laad- en losactiviteiten van supermarkten. Dit betekent dat ook tussen 19.00 uur en 07.00 uur bevoorrading mag plaatsvinden. Deze tijdelijke toestemming geldt gedurende de periode dat eet- en drinkgelegenheden op grond van de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gesloten moeten blijven.

Het college begrijpt dat deze nieuwe regels soms tot enige overlast kunnen leiden voor omwonenden. “Bevoorrading van alle winkels is hard nodig in deze uitzonderlijke situatie door het coronavirus. Ook op tijden waarop we dat normaal gesproken niet zouden toestaan. Daarom vragen wij omwonenden begrip te hebben voor de situatie en eventuele overlast te verdragen”.

Uw Reactie
Uw Reactie