Geslaagde Boomfeestdag 2022

Woensdag 16 november hebben 50 leerlingen van Praktijkonderwijs Roermond in Aan de Vallei samen met wethouders Felix van Ballegooij en Dirk Franssen bomen geplant tijdens de Nationale Boomfeestdag. Ook de initiatiefnemers van Aan de Vallei: Projectontwikkelaar JPO, Wonen Zuid en Wonen Limburg, staken de handen uit de mouwen. Onder een strakblauwe hemel en met vereende krachten werden de 650 jonge boompjes en heesters met veel enthousiasme gepoot. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een heerlijke bienenstich, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door leerlingen van de afdeling Horeca van Praktijkonderwijs Roermond. 

Aan de Vallei biedt niet alleen ruimte aan 470 woningen, maar ook aan een groene en gezonde leefomgeving. Op de Boomfeestdag is een deel van het groen van de toekomstige woonwijk al geplant. In Aan de Vallei worden de komende jaren nog veel meer bomen geplant. Eerder dit jaar werd al een groot bijen- en insectenhotel geopend. 

Dit was alweer het 65e jaar dat de Nationale Boomfeestdag wordt gevierd. Ook gemeente Roermond doet hier aan mee en plant jaarlijks samen met scholieren vele bomen en heesters, om onze gemeente nog groener te maken. Deze keer waren de leerlingen van het Praktijkonderwijs van de partij. Voor hen een mooie ervaring en voor ons vele extra handjes.
 
We kijken terug op een zeer geslaagde dag en bedanken iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd.