Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Verhuizing busstation positief ontvangen

Op 6 mei is het busstation bij de trein (NS-station Roermond) tijdelijk verhuisd naar de Veeladingstraat. Dit is nodig door een verbouwing van het normale busstation. De eerste indruk van de overstap naar het tijdelijke station is positief. De reizigers die er zijn, weten het goed te vinden. De Veeladingstraat ligt namelijk direct links, als je het station uitkomt. 

Het tijdelijke busstation

De overstaptijd tussen het tijdelijke busstation en de trein is enkele minuten langer dan normaal. De dienstregeling van de bussen blijft hetzelfde. Kom je met de fiets naar het station, dan zijn er twee stallingen in de Veeladingstraat; een onbewaakte en een bewaakte (die tijdelijk geheel gratis is in verband met de coronacrisis). In de Veeladingstraat is ook een onbewaakte bromfietsstalling. 

Het nieuwe busstation

Het toekomstige busstation is voor reizigers een grote vooruitgang”, vertelt wethouder Rens Evers. “Veel duurzame verlichting en extra groen zorgen voor veiligheid en een prettige sfeer. De wachtruimte wordt groter en er is meer ruimte voor de bussen. Uiteraard wordt het station goed toegankelijk voor mensen met een beperking.” Eind augustus zal, naar verwachting, de verbouwing van het busstation klaar zijn. Uiterlijk in november van dit jaar is het groen aangeplant.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie www.roermond.nl/station en www.arriva.nl (reisinformatie). Reis uiteraard alleen met bus of trein als het echt noodzakelijk is.

Uw Reactie
Uw Reactie