Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Come Together – doet u mee?

Het coronavirus zorgt voor een enorme saamhorigheid in de Roermondse samenleving. Mensen hebben juist nu veel oog voor elkaar en helpen elkaar. Ongeacht afkomst, geloof, geaardheid, arm of rijk. Dát is waar Come Together over gaat. 

Persoonlijke hulp

Come Together is op verschillende plaatsen te vinden. Op de website vindt u o.a. de link naar Coronahelpers van Wel.kom. Daar kunnen mensen terecht als ze hulp nodig hebben of juist aanbieden. Zo was daar het bericht van een mevrouw die naar Roermond ging verhuizen. Haar zoon kon haar niet helpen, hij moest opeens in quarantaine. ‘Zou iemand mij kunnen helpen?’ was de vraag. ‘Weet iemand hoe je laminaat legt?’ Via de Coronahelpers werd snel iemand gevonden.

Hartverwarmende initiatieven

Maar er staat nog veel meer op de website. Bijvoorbeeld de vele initiatieven die in Roermond en daarbuiten ontstaan. Hartverwarmende initiatieven waarbij mensen elkaar met een kaartje of een telefoontje een hart onder de riem steken. Maar ook initiatieven voor ondernemers zoals boeren en horecaondernemers die thuis willen leveren. Ken je zelf een waardevol initiatief? Mail het naar cometogether@roermond.nl

Uw 'like' inspireert anderen

Als u zich aanmeldt Come Together op Facebook krijgt u direct mee wat er in Roermond allemaal gebeurt op hulpgebied. Ook vindt u regelmatig posts over het hart van de campagne. Laten we elkaar allemaal zien, respecteren en helpen. Ook als iemand anders is dan jij. Met uw like inspireert u anderen. #cometogetherroermond wordt meer en meer gebruikt.

Samen staan we sterk

Op Instagram tenslotte, vindt u nog een hele andere manier om mee te doen met Come Together Daar wordt u uitgedaagd voor een challenge. ‘Spread some love and positivity! Samen staan we sterk!'.  

Doe mee!

Contact

Heeft u vragen of wilt u een initiatief melden? Stuur dan een e-mail naar cometogether@roermond.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie