Liveblog coronavirus

Hieronder vindt u een tijdlijn van belangrijke updates over de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus. 

   Belangrijke updates

   29 november 14:30 uur: Eénmalige vergoeding controle coronatoegangsbewijzen

   Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die verplicht zijn om te controleren op de coronatoegangsbewijzen kunnen een eenmalige vergoeding ontvangen van maximaal € 400,-. De bijdrage vergoedt kosten voor (extra) personele inzet bij controle op coronatoegangsbewijzen. Enkel kosten voor activiteiten die plaatsvinden in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021 komen voor vergoeding in aanmerking. 

   29 november 10:00 uur: Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers uit

   Om het aantal contacten tot een minimum te beperken en daarmee de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, worden de coronamaatregelen verder aangescherpt. Het kabinet ziet dat dit grote gevolgen heeft voor ondernemers en werkenden en  breidt daarom het steunpakket fors uit. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl/steunpakket

   26 november 20:00 uur: Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

   Het aantal besmettingen is nog nooit zo hoog geweest. Daarom volgen er strengere maatregelen om dagelijkse contactmomenten te verminderen. Vanaf 17.00 uur is bijna alles dicht; bezoekersaantallen worden beperkt. De nieuwe maatregelen gelden per 28 november 05.00 uur. Kijk voor meer informatie hier op rijksoverheid.nl.

   12 november 21:00 uur: Persconferentie  

   Op vrijdagavond 12 november 2021 was er weer een persconferentie waarin Nederland werd bijgepraat over het coronavirus. Lees hier de belangrijkste dingen in eenvoudige taal

   7 oktober 12.15 uur: Ondersteuning voor zelfstandigen

   Per 1 oktober 2021 is de Tozo-regeling gestopt. Als u vanaf 1 oktober 2021 financiële ondersteuning nodig heeft, dan kunt u Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen. Kijk hier voor meer informatie op de pagina Tijdelijke BBZ.

   28 september 11:00 uur: Heeft u vragen over het corona (toegangs-) bewijs?

   Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur. Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen u begeleiden. Op deze manier kunt u toch online een bewijs aanmaken en gelijk gebruiken.
   Heeft u meer hulp nodig? Kijk dan op onderstaande website, of bel naar 0800-1351.

   24 augustus 10.30 uur: Avondopenstelling op dinsdag hervat vanaf 14 september

   Vanaf 14 september is het stadskantoor ook weer op de dinsdagavond geopend tot 19:30 uur. 

   Archief liveblog

   Het archief van dit liveblog vindt u in ons webarchief op www.roermond.nl/webarchief

   Algemene informatie over het coronavirus

   Volg de actuele situatie via GGD Limburg-Noord

   De website van de GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg, en adviezen hoe hier mee om te gaan.  

   Blijf op de hoogte!

   Uw Reactie
   Uw Reactie