Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Liveblog coronavirus

Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van belangrijke updates over de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus. 

   Belangrijke updates

   7 april 14:00 uur: Corona-hulplijn voor mensen met een beperking en hun naasten

   Begrijp je de informatie over corona niet goed? Zit je door corona in een moeilijke situatie? Gaat er iets mis in de zorg of ondersteuning die je krijgt? Gaat het thuis niet goed? Ben je bang? Wil je je zorgen delen? Bel dan met MEE. 
   Cliëntondersteuners van MEE luisteren naar je. Helpen je informatie beter te begrijpen. Geven uitleg. Denken met je mee. Wijzen je naar de juiste plek. Of zoeken samen met je naar een oplossing. 
   Bel MEE van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op 088 465 35 55
   Het is gratis.

   6 april 09:00 uur: Noodloket (NOW) geopend

   Het loket voor de aanvraag Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) bij het UWV is geopend. Lees meer.

   5 april 18.30 uur: Nieuwe videoboodschap burgemeester Donders - de Leest

   Burgemeester Rianne Donders - de Leest heeft twee nieuwe videoboodschappen geplaatst. Bekijk de video's via deze pagina.

   3 april 16:30 uur: Oproep: Ook bij mooi weer geldt: blijf zoveel mogelijk thuis!

   Lees hier de oproep

   3 april 16:00 uur: Nieuwe noodverordening vastgesteld

   De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft vrijdagmiddag 3 april 2020 een aangescherpte noodverordening vastgesteld. Lees hier de noodverordening

   3 april 9.30 uur: VNO/NCW publiceert coronawegwijzer voor ondernemers

   Heb je door de coronacrisis minder of geen omzet? Deze wegwijzer laat zien wat je zelf kunt doen en van welke regelingen je gebruik kunt maken.

   2 april 14.45 uur: Lintjesregen 2020 in aangepaste vorm

   De gebruikelijke Lintjesregen zal dit jaar in een aangepaste vorm plaatsvinden. Lees hier het hele bericht.

   2 april 13:30 uur: Tijdelijk gratis hulp ondernemersklankbord OKB

   Het Ondernemersklankbord helpt ondernemers tijdelijk gratis in verband met het coronavirus. Omdat veel ondernemers momenteel in financiële nood verkeren, verleent het OKB de dienstverlening tijdelijk gratis. Lees hier het hele bericht.

   1 april 12:30 uur: Het coronavirus eenvoudig uitgelegd

   Steffie legt informatie over het coronavirus op en eenvoudige manier uit. Kijk hier voor meer informatie

   31 maart 20:00 uur: Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

   Het kabinet heeft vanavond besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Lees het hele bericht op rijksoverheid.nl.

   31 maart 16.15 uur: Weekmarkt met foodproducten mag onder voorwaarden

   Lees hier het hele bericht.

   31 maart 15.30 uur: Skatepark Burgemeester Geuljanslaan blijft voorlopig gesloten

   Lees hier het hele bericht.

   30 maart 15.45 uur: Tips tegen digitale oplichting voor ondernemers en consumenten

   Lees hier het hele bericht.

   30 maart 12:30 uur: Tegemoetkoming ondernemers (noodloket, TOGS) 

   De informatie en aanvraag Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS of noodloket) is toegevoegd aan de pagina www.roermond.nl/ondernemen-corona

   29 maart 17.00 uur: Samenscholing melding bij politie en stadstoezicht

   Lees hier het hele bericht.

   27 maart 17:30 uur: Noodverordening coronavirus

   Vanmiddag heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld voor alle gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. Deze noodverordening vervangt de eerder vastgestelde noodverordeningen. Lees hier de noodverordening.

   27 maart 16.00 uur: Handige informatie voor anderstaligen

   Wilt u uw anderstalige vrienden, familieleden, buren of klanten informeren over de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus? Lees hier hoe dat eenvoudig kan.

   27 maart 14.30 uur: Soepelere regels bevoorrading winkels en verkoop particulieren Sligro

   Lees hier het hele bericht.

   27 maart 07:00 uur: Coronacentrum Roermond opent in De Oranjerie

   Huisartsen en zorginstellingen in Noord- en Midden-Limburg openen vrijdag 27 maart 2020 het Coronacentrum Roermond in Van der Valk Theaterhotel De Oranjerie. Dit centrum bestaat uit een Thuiszorghotel en Huisartsenpost. Door een nauwe samenwerking tussen eerstelijns zorgorganisaties kunnen op COVID-19 verdachte patiënten gezamenlijk worden opgevangen. UItgebreide informatie vindt u op de website www.coronacentrum-roermond.nl. Lees hier de bewonersbrief die vrijdag 27 maart is verzonden.

   26 maart 17:00 uur: Huur gemeentelijke accommodaties

   De gemeente Roermond heeft besloten voor alle verenigingen en/of instellingen die gebruik maken van een gemeentelijke accommodatie de huur voorlopig niet in te vorderen en dus uitstel van betaling te geven. Hierover is op 26 maart een raadsinformatiebrief verstuurd aan de gemeenteraad (PdF, 457 kB)

   26 maart 11:30 uur: Maximaal 20 personen bij huwelijken in Statenzaal

   Lees hier het hele bericht

   26 maart 10.15 uur: Campings mogen openblijven onder voorwaarden

   Inmiddels is ook het campingseizoen aangebroken. Begrijpelijk krijgen wij vragen van ondernemers of hun camping open mag. Het antwoord is; ja dat mag, mits de regels worden nageleefd. Lees hier het hele bericht.

   25 maart : 17.30 uur: Ophalen oud papier stopt tijdelijk

   Het ophalen van oud papier aan huis stopt tijdelijk per 25 maart 2020. Ook de papiercontainers op locatie kunnen tijdelijk niet gebruikt worden. Deze maatregel duurt in ieder geval tot 1 juni 2020 of zoveel langer als dat nodig is. Lees hier het hele bericht.

   25 maart 16:00 uur: Update pagina Ondernemen en corona

   De pagina voor ondernemers is bijgewerkt met nieuwe informatie over het besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz), de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de BsGW. Ook het aanvraagformulier online geplaatst waarmee u meteen een aanvraag kunt indienen. Zie: www.roermond.nl/ondernemen-corona

   25 maart 14:00 uur: Nieuwe videoboodschap van de burgemeester

   Burgemeester Rianne Donders - de Leest heeft een nieuwe videoboodschap verspreid. Bekijk deze hier op Facebook of Youtube.

   25 maart 11.00 uur: Uitzondering voor weekmarkt

   Er is één uitzondering op het verbod van de week markten dat vanaf 19 maart 2020 is ingesteld.  Een weekmarkt mag wel door gaan als er sprake is van vijf kramen of minder. Lees hier het volledige bericht.

   25 maart 9.00 uur: Geen 'The Passion' in Roermond

   Door de nieuwe maatregelen die maandagavond door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat The Passion dit jaar in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden. Lees hier het volledige bericht.

   24 maart 14:30: Bezoek stadskantoor

   Alleen de noodzakelijke dienstverlening aan de balies in het stadskantoor gaat door. Kom daarom alleen in zéér dringende gevallen naar het stadskantoor. Kijk op onze website of u uw aanvraag mogelijk online kunt doen of telefonisch af kunt handelen.

   24 maart 13:15: Wat doet de gemeente Roermond voor ondernemers? 

   De gemeente Roermond is momenteel heel hard bezig om u als onderneming te kunnen helpen/ondersteunen. Kijk op www.roermond.nl/ondernemen-corona voor de belangrijkste informatie op een rij en verwijzingen naar relevante informatie bij andere instanties.

   23 maart 20.15 uur: Verscherpte maatregelen kabinet

   Het kabinet heeft vandaag maatregelen aangescherpt in de aanpak van het coronavirus. Bekijk een overzicht van de maatregelen op de website van het RIVM.

   23 maart 19.05 uur: Fietsenstallingen gesloten

   De fietsenstalling Stenen Trappen aan de Neerstraat en de fietsenstalling onder het Kloosterwandplein zijn vanaf 24 maart tot en met 6 april gesloten. 

   22 maart 14.15 uur: NL-alert Rijksoverheid

   Inhoud van het bericht: "Houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona". Bekijk de instructies ook in deze animatie op youtube.

   22 maart 11.35 uur: Receptie stadhuis voorlopig gesloten

   De receptie van het Stadhuis is vooralsnog tot en met 6 april gesloten. Bezoekers kunnen zich melden bij de houten deur op het bordes. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen bellen met het facilitair meldpunt via telefoonnummer 0475-359123 (kies optie 1) zodat we de deur voor u open kunnen maken. Voor het afgeven van documenten of voor vragen kunnen bezoekers terecht bij het Stadskantoor. 

   20 maart 18.00 uur: Updates toegevoegd per categorie

   Via de rechtkant van dit scherm vindt u updates over veiligheid, sociale zaken, ondernemen, bouwen, dienstverlening en zorgaanbieders met betrekking tot het coronavirus.

   20 maart 16.55: Designer Outlet tijdelijk gesloten vanaf 21 maart

   Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, heeft vanuit zijn functie en bevoegdheid als voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten dat per zaterdag 21 maart 08.00 uur het Designer Outlet Roermond gesloten wordt. Lees hier de noodverordening.

   20 maart 15.50 uur: Avondopenstelling Stadskantoor op donderdag vervalt tijdelijk door coronavirus

   Als gevolg van het coronavirus vervalt de avondopenstelling op donderdag. Met ingang van donderdag 26 maart is het Stadskantoor na 17.00 uur gesloten. De dinsdagavond blijven wij geopend tot 19.30 uur. Lees meer over de aangepaste dienstverlening.

   19 maart 16:25 uur: Geen weekmarkten meer in Roermond

   De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft besloten dat per direct alle weekmarkten in alle 15 gemeenten in Noord en Midden Limburg niet meer gehouden mogen worden. Lees hier het hele bericht.

   18 maart 23:00 uur: Noodverordening van kracht

   Er is een noodverordening ingesteld voor alle 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. De maatregelen die het kabinet eerder afgekondigde zijn hiermee in regels vastgelegd. Bekijk hier de noodverordening.

   16 maart 09:00 uur: Aangepaste dienstverlening in verband met het coronavirus

   De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Kijk hier voor een overzicht

   16 maart 19:30 uur: Videoboodschap burgemeester

   Op 16 maart heeft burgemeester Rianne Donders  -  de Leest een videoboodschap verspreid voor alle inwoners van Roermond.

   12 maart 15:00 uur: Wat iedereen moet weten over het coronavirus

   Noor Bouwmeester, arts infectieziektebestrijding van GGD Limburg-Noord, beantwoordt hier enkele vaak gestelde vragen.

   3 februari 10:00 uur: Algemene informatie over het coronavirus

   Volg de actuele situatie via GGD Limburg-Noord

   De website van de GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg, en adviezen hoe hier mee om te gaan.  

   Blijf op de hoogte!

   Uw Reactie
   Uw Reactie