Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Dag van de mantelzorg: denkt u ook aan uw naasten?

Het logo van de gemeente Roermond

Op dinsdag 10 november is de landelijke dag van de mantelzorg. Een dag om stil te staan bij naasten die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen. Maar het is juist heel bijzonder! 

"Ik spreek ik mijn waardering uit voor alle inwoners van Roermond die het hele jaar zorgen voor een ander. Zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Zeker niet in dit jaar. Ik doe dan ook een oproep aan iedereen om op deze dag extra aandacht te schenken aan een mantelzorger in je omgeving door een telefoontje, een kaartje of een kopje koffie op afstand. Oog voor elkaar is juist nu zo belangrijk", aldus wethouder Marianne Smitsmans.

Juist in deze tijd kunnen er extra vragen leven bij mantelzorgers. Schroom niet om contact op te nemen met het zorgteam Roermond of met de aandachtsfunctionaris mantelzorgondersteuning Jacqueline Engelen; dat kan via T 14 0475 of mantelzorg@roermond.nl. Ook kunt u deelnemen aan de maandelijkse bijeenkomsten van Wij mantelzorgers Roermond.

 

Uw Reactie
Uw Reactie