Deelauto’s nu ook over Duitse grens beschikbaar

Heeft u slechts af en toe een auto nodig? Dan is een elektrische deelauto dé oplossing. De deelauto’s van SHAREuregio Unplug&Go zijn vanaf nu aan beide zijden van de grens, buiten kantooruren, te reserveren voor privégebruik. Daarmee is een nieuwe mijlpaal binnen het project bereikt. De voertuigen staan verspreid over de euregio rijn-maas-noord.

Locaties

Door inwoners buiten werktijd toegang te geven tot de beschikbare voertuigen, kunnen deze nog intensiever gebruikt worden. Aan de Nederlandse kant van de grens staan de voertuigen in Leudal, Maasgouw, Roermond, Sittard-Geleen, Venlo en Valkenburg. Aan de Duitse zijde zijn voertuigen beschikbaar in Mönchengladbach en Viersen.

Betaling

Maakt u gebruik van een deelauto, dan betaalt u alleen voor de tijd en de kilometers die u rijdt. Na gebruik zet u de auto weer terug aan de laadpaal waar u hem heeft opgehaald. SHAREuregio heeft in Roermond en omgeving diverse voertuigen staan. De gemeente Roermond is partner van dit project.

Reservering 

Het doel van SHAREuregio Unplug&Go is dat gebruikers in de gehele euregio rijn-maas-noord probleemloos en grensoverschrijdend met elkaar elektrische auto’s en fietsen kunnen delen en laden. Voor reservering van een auto downloadt u de GoodMoovs-app. Daarin ziet u waar de voertuigen staan die u kunt reserveren. Wilt u weten hoe het precies werkt? Ga dan naar de website van SHAREuregio.