Aangepaste dienstverlening

Corona virus nieuwsbrief

De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Hieronder vindt u een overzicht. 

Mondkapjesplicht in alle gemeentelijke gebouwen

Het dragen van mondkapjes is verplicht voor iedereen die zich beweegt in alle gemeentelijke gebouwen.  

Stadskantoor

  • Kom alleen in dringende gevallen naar het stadskantoor. Kijk op onze website of u uw aanvraag mogelijk online kunt doen of telefonisch af kunt handelen. 
  • Alleen de noodzakelijke dienstverlening aan de balies in het stadskantoor gaat door.
  • We vragen u dringend om bij verkoudheidsklachten de afspraak te annuleren of te wijzigen
  • Als gevolg van het coronavirus vervalt de avondopenstelling op dinsdag. De avondopenstelling op donderdag wordt weer hervat op 8 april. Het stadskantoor is vanaf dan iedere donderdag geopend tot 19:30 uur.

Afvalinzameling

  • De huisvuilinzameling gaat gewoon door. Raadpleeg www.mijnafvalwijzer.nl en installeer de AfvalWijzer app. Zo wordt u bij wijzigingen snel en actief geïnformeerd. 
  • Het milieupark is normaal geopend. Medewerkers houden gepaste afstand tot de bezoekers en bij drukte kan het zijn dat u langer moet wachten. 

Zwembad de Roerdomp

Sociale zaken

Alle updates van Sociale Zaken vindt u op de speciale onderwerppagina

Informatie voor ondernemers

Regelingen voor ondernemers vindt u via www.roermond.nl/ondernemen-corona

Huwelijken

De sluiting van huwelijken en partnerschapsregistraties die zijn gepland in de trouwzaal van het Stadhuis kunnen gewoon doorgang vinden. Wel mogen er vooralsnog niet meer dan 20 gasten bij de ceremonie aanwezig zijn in verband met de beperkte ruimte en benodigde afstand. Als er een andere huwelijkslocatie is, gekozen kan het zijn dat het huwelijk geen doorgang kan vinden omdat de betreffende locatie gesloten is. Wilt u de reeds afgesproken huwelijksdatum en/of huwelijkslocatie wijzigen of heeft u andere vragen over huwelijk of partnerschapsregistratie neem dan contact met ons op via mail of telefoon.   

Buitendienst

De buitendienst van de gemeente Roermond is aanwezig. Bij iedere melding die binnenkomt wordt een afweging gemaakt of deze direct uitgevoerd moet worden. Meldingen kunnen via de website ingediend worden. Het kan echter langer duren voordat deze in behandeling worden genomen. De piketdienst voor noodgevallen ’s avonds en ’s nachts is regulier bezet. 

Afdeling cultuur

  • De studiezaal van het Gemeentearchief is gesloten.
  • Bilbiorura is gesloten. Het Historiehuis (gevestigd in de bibliotheek) volgt de regels van Bibliorura, Kijk op www.bibliorura.nl voor actuele informatie.  
  • Het Cuypershuis is gesloten.  

Fietsenstallingen

Meer informatie

Blijf op de hoogte!

Wilt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente Roermond?

 

Uw Reactie
Uw Reactie