Roermond krijgt duurzaamheidscentrum

In 2022 krijgt Roermond een duurzaamheidscentrum. De gemeente verleent hiervoor subsidie aan stichting RoerOm die dit centrum gaat realiseren. 

Wethouder Rens Evers (Duurzaamheid): “We vinden het belangrijk dat inwoners en organisaties die willen verduurzamen of daar al goede ervaringen mee hebben, elkaar beter weten te vinden. In Roermond gebeurt namelijk al veel op dit gebied, maar we weten het nog onvoldoende van elkaar. In het Duurzaamheidscentrum komen de initiatieven en mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan samen. Met advies en inspiratie kun je zo sneller stappen maken naar een duurzamer bestaan. Want daar streven we naar: een klimaatneutraal Roermond in 2050.”

Het Duurzaamheidscentrum krijgt haar invulling in samenwerking met vele andere partijen, zoals het bedrijfsleven, woningcorporaties, onderwijsinstanties en milieu- en natuurorganisaties. De beoogde locatie voor het Duurzaamheidscentrum is terrein Weerstand in Roermond. Stichting RoerOm zal nu starten met alle voorbereidingen, zodat het centrum er in 2022 daadwerkelijk komt.

Meer informatie is te vinden op de website van stichting RoerOm: www.roerom.org