Eerste zonnepanelen geplaatst in samenwerking met de gemeente

Afgelopen week zijn de eerste zonnepanelen in samenwerking met de gemeente Roermond geplaatst bij inwoners van Maasniel. Een mijlpaal binnen het project waar zich in oktober vele huishoudens voor inschreven. 

Eerste installaties

Wethouder van Rey (duurzaamheid) en de betrokken beleidsmedewerker waren aanwezig bij twee huizen voor de installatie van de eerste zonnepanelen. De buren hadden zich als een van de eersten aangemeld voor dit project. Ontzorging, het voordelige aanbod en de mogelijkheid om tussentijds af te lossen waren voor hen belangrijke redenen om mee te doen.

De wethouder is erg blij met deze eerste installaties: “Het is een prachtig project waardoor nog meer mensen kunnen meedoen om Roermond verder te verduurzamen!” 

Het project

Met hulp van de gemeente kunnen huiseigenaren voordelig en makkelijk zonnepanelen aanschaffen. Eerder dit jaar hebben meer dan 400 huiseigenaren zich ingeschreven voor een vrijblijvende offerte bij Zelfopwekken, de geselecteerde leverancier en installateur van de panelen. In 2023 is er opnieuw plaats voor 400 huizen. In januari wordt hier meer over bekend gemaakt.

Voordelen

Op dit moment zijn de energiekosten voor iedereen enorm hoog. De gemeente Roermond wil inwoners ondersteunen bij de energietransitie. Het voordelig (laten) plaatsen van zonnepanelen is daar een voorbeeld van. Door de slimme financiering van dit project zijn de kosten lager dan de opbrengsten. Deelnemers krijgen een lening via de gemeente, tegen een gunstige rente die in 15 jaar mag worden afgelost. Er zijn bovendien geen inkomenseisen en de opbrengst in kilowatturen wordt gegarandeerd. De gemeente neemt het uitzoekwerk uit handen en informeert helder en objectief. Daarnaast krijgt elke deelnemer persoonlijk advies.

Overige acties

Op korte termijn presenteert de gemeente meer acties voor inwoners om te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning. Inwoners worden hier zo snel mogelijk over geïnformeerd.