Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Fietsen en bromfiets parkeren

Snelfietsroute

De Roermondse winkelstraten zijn het domein van voetgangers. Fietsers mogen in de meeste winkelstraten op doordeweekse dagen niet fietsen tussen 12.00 en 18.00 uur en in het weekend.

Bromfietsers mogen nooit rijden in het winkelpromenadegebied. Om de ruimte te geven aan voetgangers en een veilig bezoek aan onze binnenstad mogelijk te maken is het belangrijk dat dit wordt nageleefd. Om die reden wordt hier extra op gehandhaafd en worden er boetes uitgedeeld. Het fietspad aan de Roerkade wordt vervangend trottoir. Fietsers mogen hier lopend met de fiets aan de hand gebruik van maken.

Fiets en bromfiets parkeren

Fietsers mogen in een groot deel van het centrum binnen de singelring alleen hun fiets stallen in een daarvoor bestemde fietsstalling. Dit kan op straat zijn, in een rek of in een bewaakte stalling. Er zijn twee bewaakte stallingen:  Kloosterwandplein en Neerstraat (tegenover in de ingang van het Roercenter).

De rijwielstalling Neerstraat is gesloten want die voldoet niet aan de richtlijnen die gelden in de 1,5 meter samenleving. Overigens is ook de bewaakte NS-fietsenstalling geopend, die is de eerste 24 uur gratis. Bromfietsers kunnen terecht in de Neerstraat in de daarvoor aangegeven vakken ter hoogte van de (gesloten) fietsenstalling Neerstraat.

Uw Reactie
Uw Reactie