Hulp bij keuze zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Gezondverzekerd.nl: Hulp bij keuze zorgverzekering

De gemeente Roermond gaat inwoners met een laag inkomen helpen om de juiste zorgverzekering te kiezen met de website www.gezondverzekerd.nl/roermond. Iedere Nederlander heeft een zorgverzekering nodig. Vanaf half november tot 31 december 2019 kunnen mensen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Er is heel veel keuze en de vraag is dan: wat past bij mij? 

Wethouder Marianne Smitsmans vindt dat het helpen bij het kiezen van een verzekering past binnen het armoedebeleid. “Inwoners zijn elke maand veel geld kwijt aan de kosten van de zorgverzekering. Als je het financieel krap hebt, is het belangrijk om hierin een goede keuze te maken. Dan wil je een zorgverzekering die past bij je eigen gezondheidssituatie en dat ook nog eens voor een zo laag mogelijke prijs. Deze hulp biedt de gemeente Roermond met www.gezondverzekerd.nl/roermond.”

Verschillende zorgpolissen in kaart gebracht

Op deze website staan alleen zorgverzekeringen die:

  • alle inwoners toelaten en geen wachttijden hebben;
  • een contract hebben met alle ziekenhuizen in de regio;
  • de keuze geven om het verplicht eigen risico van € 385,- per jaar gespreid te betalen. 

De verschillende zorgpolissen zijn zorgvuldig in kaart gebracht.  

Hoe werkt het?

Alle inwoners van Roermond kunnen deze website gebruiken. Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u een vrijblijvend onafhankelijk advies voor een passende en mogelijk goedkopere zorgverzekering. Aanmelden bij een andere zorgverzekeraar kan heel gemakkelijk via dezelfde website. Na aanmelding wordt u automatisch afgemeld bij uw oude zorgverzekeraar. Let op: overstappen naar een andere  zorgverzekeraar kan alleen vanaf half november tot en met 31 december!

Heeft u vragen?

Als u nog vragen heeft kunt u met ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 0475. Vertel dat u belt over de website ‘Gezond Verzekerd’. Dan wordt u doorverbonden met een medewerker van de afdeling Sociale Zaken.   
 

Uw Reactie
Uw Reactie