Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Aanvraag Koninklijke Onderscheiding 2021

Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?

Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is een bijzondere erkenning voor de vrijwillige inzet van iemand voor de samenleving. Voor elke uitreiking wordt een moment gekozen. Bijvoorbeeld:

  • tijdens de lintjesregen, de laatste werkdag voor Koningsdag
  • tijdens een andere bijzondere gelegenheid die te maken heeft met de reden voor het lintje (zoals een afscheid of jubileum)

Wat moet ik doen / Hoe vraag ik het aan?

Voor de lintjesregen rond Koningsdag 2021 moet uw voorstel vóór 15 juni 2020 bij ons binnen zijn. Als u iemand wilt voordragen voor een lintje bij een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld het jubileum van de persoon of van de organisatie, dan moet het voorstelformulier uiterlijk 6 maanden voor de uitreiking zijn ingediend.

Wilt u een inwoner van de gemeente Roermond voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met het team Kabinet via 0475 - 359 587 of kabinet@roermond.nl. Zij kunnen u in grote lijnen vertellen of de verdiensten in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding en hoe u de aanvraag kunt indienen.

Meer informatie over het voordragen van iemand voor een Koninklijke onderscheiding en het voorstelformulier vindt u op www.lintjes.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie