Koninklijke onderscheidingen voor brandweerlieden

Het logo van de gemeente Roermond

Op vrijdag 4 oktober hebben verschillende brandweerlieden van brandweer Roermond een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De heer Alan Meuter (44)            Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Meuter is in augustus 1996 begonnen als repressief brandweervrijwilliger bij de voormalige gemeente Swalmen en tot 1 januari 2019 was hij vrijwilliger bij de brandweer Roermond. In de vele jaren dat de heer Meuter deel heeft uitgemaakt van het korps vrijwillige brandweer heeft hij diverse functies vervuld waaronder bevelvoerder, verkenner gevaarlijke stoffen en oefenleider.

De heer Aschwin Verheijden  (48)            Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Verheijden is in 1996 als vrijwilliger bij de brandweer Roermond begonnen. Hij is nog steeds actief bij de vrijwillige brandweer. Hij is onder meer bevelvoerder, chauffeur, oefenleider/instructeur en  schipper. Ook heeft hij op een enthousiaste manier nieuwe vrijwilligers bij de brandweer het vak geleerd. 

De heer Frans van der Stelt  (55)            Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1 april 1999 is de heer Frans van der Stelt vrijwilliger bij de brandweerpost Roermond. In de twintig jaar die hij deel uitmaakt van het brandweerkorps heeft hij diverse functies vervuld waaronder verkenner gevaarlijke stoffen. 

De heer Ger Kitzen  (56)                Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op 10 oktober 1994 begon de heer Kitzen zijn carrière als vrijwilliger bij de brandweerpost Born. Na een pauze van enkele jaren is hij vanaf 1 september 2009 als vrijwilliger actief bij de Roermondse brandweer. Hij verricht werkzaamheden als bevelvoerder, chauffeur, instructeur en oefenleider. 

De heer Harry Silkens  (52)                Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Silkens is zijn carrière als brandweervrijwilliger begonnen in februari 1994 bij de brandweerpost Roermond. Eind februari 2019 heeft hij afscheid genomen van de vrijwillige brandweer. In die 25 jaar heeft de heer Silkens diverse functies vervuld. Hij was onder meer chauffeur, pompbediende, schipper en oefenleider. 

De heer Mark Wolters  (48)                Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1 mei 1995 is de heer Wolters actief als repressief brandweervrijwilliger bij de brandweer Roermond. In de vele jaren heeft de heer Wolters diverse functies vervuld, waaronder instructeur, coördinator meetploeg gevaarlijke stoffen, oefenleider/instructeur en schipper. Daarnaast is de heer Wolters ook penningmeester van de personeelsvereniging van de brandweer Roermond. 

De heer Maurice Cormaux  (50)            Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Cormaux is bij verschillende brandweerkorpsen vrijwilliger geweest. In januari 1995 is hij als repressief brandweervrijwilliger gestart bij de brandweer in Hunsel. Na Wessem en Swalmen is hij tot op de dag van vandaag vrijwilliger bij de brandweer Roermond. Hij is chauffeur en verkenner gevaarlijke stoffen.

De heer Roel Hendrix  (48)                Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hendrix is vanaf 1 januari 1996 actief als brandweervrijwilliger bij de brandweer in Roermond. In de periode van 1 september 1993 tot 1 januari 1999 was hij lid van de bedrijfsbrandweer van Philips Roermond. In zijn lange carrière als vrijwilliger bij de brandweer heeft hij diverse functies vervuld, zoals schipper op de blusboot, instructeur en chauffeur.

De versierselen werden uitgereikt tijdens de korpsavond van de brandweer Roermond op vrijdag 4 oktober 2019. De uitreiking door burgemeester Rianne Donders – de Leest vindt plaats in de brandweerkazerne Roermond.

Uw Reactie
Uw Reactie