Burgemeester ontvangt onderzoeksrapport over De Liedjeskast

De burgemeester ontvangt het onderzoeksrapport

Op maandagmiddag 9 september ontving burgemeester  Rianne Donders – de Leest uit handen van mevrouw Anne-Lies Schrijvers van Oefenen.nl het onderzoeksrapport over De Liedjeskast. De Liedjeskast is een online oefenprogramma voor iedereen die de taalregels op een vrolijke manier wil leren, onthouden en toepassen.

Het is ontwikkeld door Marjan Suilen en Gé Reinders. Bekende artiesten als Guus Meeuwis, Frans Duijts, Sybe van der  Ploeg, Bennie Jolink, Lange Fransen en Suzan Seegers hebben hun medewerking verleend door liedje te zingen over een taalregel. Leerlingen van de Vincent van Goghschool in Roermond hebben gewerkt met De Liedjeskast. Docente Nicole Bronzwaer en de directeur van de Vincent van Goghschool, mevrouw Cindy Brock waren, net als Marjan Suilen en Gé Reinders aanwezig bij de overhandiging van het onderzoeksrapport.

De toepassing van De Liedjeskast is onderzocht door professor dr. Maurice de Greef van de Vrije Universiteit Brussel. Een van de conclusies is dat kinderen dankzij de ondersteunende liedjes op een andere manier kennismaken met spelling. De Liedjeskast stimuleert leerlingen om meer met taal bezig te zijn. 

Lees het persbericht van de Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl voor meer informatie over De Liedjeskast.

Uw Reactie
Uw Reactie