Looproute outlet en binnenstad Roermond verbeterd

Gedeputeerde Andy Dritty (Ruimte, Wonen en Europa) heeft op vrijdag 20 november samen met de Roermondse wethouder Angely Waajen (economie, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting) de nieuwe onderdoorgang tussen Designer Outlet Center Roermond (DOR) en de binnenstad van Roermond geopend. Door letterlijk de stekker in het stopcontact te steken, is het startsein gegeven voor dit project dat onderdeel uitmaakt van Vitale Stad. 

Het project is een totaalpakket van aantrekkelijke inrichtingselementen die de looproute tussen de DOR en de binnenstad van Kazerneplein, via onderdoorgang N280 en de Kerkstraat naar het centrum en vice versa aantrekkelijker maakt. Attractieve banken, plantenscheidingsbakken bij terrassen, een rode loper als looppad en een animatie op de wand en plafond, nieuwe LED-verlichting en aansprekende foto’s in de onderdoorgang maken van deze wandeling een belevenis.

Uitnodigend

Bij het project zijn diverse ondernemers uit het gebied en stakeholders als Citymanagement Roermond, de BIZ, Limburg Marketing, DOR en architecten betrokken geweest.  “Roermond is als stad erg aantrekkelijk voor bezoekers. Dat komt door de historische binnenstad, maar ook door het Designer Outlet. Van de negen miljoen mensen die jaarlijks de outlet bezoeken, loopt één op de vier door naar onze historische binnenstad, dus die verbinding moet uitnodigend zijn”, zegt wethouder Angely Waajen.

Animatie

Het hoogtepunt van het project is een animatie, via projectie op de wand over de hele lengte van de onderdoorgang, waarin het poppetje Roermondje de hoogtepunten van de stad Roermond bezoekt. Hiervoor is het bureau Painting with Light uit Genk aangetrokken, dat is gespecialiseerd in het realiseren van unieke attracties met belichting, video en multimedia. Gedeputeerde Andy Dritty: “Wat heel mooi is aan dit project is dat Roermond zich op een andere manier presenteert. Het laat zien dat je nieuwe technieken en innovaties kunt verbinden aan een historische binnenstad. Er wordt ook gebruik gemaakt van een QR code en een ondersteunende website. Hierdoor krijg je als bezoeker een nog beter beeld van wat Roermond allemaal te bieden heeft.”

Indrukwekkend

Ook Rudolf van Gompel, directeur van DOR is blij met het eindresultaat: “Ik vind het heel indrukwekkend, het verbetert echt de sfeer in de voetgangerstunnel maar reflecteert ook waar Roermond voor staat. Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe verschillende highlights van de stad als de ECI, het mooie Munsterplein en het Cuypershuis op een innovatieve manier onder de aandacht worden gebracht. Ik denk dat mensen er heel blij van worden als ze het zien.”

Vitale stad is een traject waarin provincie, gemeente Roermond en ondernemers door middel van 25 projecten de binnenstad toekomstbestendiger maken door intensief samen te werken aan en in de binnenstad en door aantrekkelijke verbindingen te leggen met de Roermondse wijken, de Maasplassen, het DOR en de (Eu)regio.

Uw Reactie
Uw Reactie