Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Online bijeenkomsten voor mantelzorgers

Mantelzorg boodschappen

De regionale Steunpunten Mantelzorg Midden en Noord-Limburg bieden 4 online voorlichtingsbijeenkomsten aan voor mantelzorgers in de regio. De toegang is gratis. Na aanmelding ontvangt u, voorafgaand aan de bijeenkomst, een linkje om online te kunnen deelnemen. 

Bijeenkomst Persoons Gebonden Budget (PGB)

‘’Wat is een Persoons Gebonden Budget? Wat komt hier allemaal bij kijken? 

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zelf regelen. Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb vertelt over wat een persoonsgebonden budget (pgb) inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten.

Zaken die aan de orde komen:

 • Wat is een pgb en wat zijn de verschillen met zorg in natura
 • Wat komt er globaal kijken bij het beheren van een pgb
 • Een bewuste keuze te maken voor een pgb of er juist voor te kiezen om zorg op een andere manier te regelen
 • Waar een pgb aangevraagd kan worden en waar u terecht kunt voor meer informatie
 • Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Wanneer?

 • Maandag 10 oktober 2022
 • Tijd: 19:00 tot 21:00 uur
 • Aanmelden kan tot uiterlijk 6 oktober via: mantelzorg@roermond.nl

Bijeenkomsten over veranderende relaties

De regionale Steunpunten Mantelzorg Midden en Noord-Limburg bieden in samenwerking met Per Saldo een drieluik online voorlichtingsbijeenkomsten aan voor mantelzorgers in de regio. Het onderwerp is “veranderende relaties”.

 • De eerste bijeenkomst is op 19 oktober van 19.00 tot 20.00 uur waarin Mark Peters e.e.a. zal vertellen over ‘veranderende relaties’ in het algemeen. Aangevuld met een verhaal van een ervaringsdeskundige.
 • De tweede bijeenkomst is op 2 november van 19.00 tot 20.00 uur waarin Karin Zwart verder in zal zoomen op de ‘partnerrelatie’ aangevuld met een verhaal van een ervaringsdeskundige
 • De derde bijeenkomst is op 16 november van 19.00 tot 20.00 uur waarin Natalia Vermeulen van Mantelzorg NL aandacht zal besteden aan de ‘veranderende relaties binnen een familiesysteem’

Nadruk van de bijeenkomsten ligt op bewustwording van dit onderbelichte thema. We geven informatie over de gevolgen zowel emotioneel, fysiek als op het gebied van intimiteit en geven handvaten hoe er mee om te gaan. 

Aanmelden kan via: mantelzorg@roermond.nl

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd i.s.m. mantelzorgondersteuners van Horst ad Maas, Venray, Gennep, Leudal, Bergen, Roermond, Weert, Nederweert en Beesel.