Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem

De gemeente doet er met de politie en andere organisaties alles aan om zaken als ondermijning, drugshandel, woninginbraak of geweld te bestrijden. Er worden wel zaken opgelost, maar dat aantal kan worden verhoogd. Soms zien mensen af van het melden van strafbare feiten vanwege de angst voor represailles of omdat je de dader kent, maar de dader jou ook?  

Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een alternatief. Meld Misdaad Anoniem’, kortweg M., is een onafhankelijke organisatie waarbij je anoniem informatie kunt geven over (ernstige) criminaliteit. Je meldt bijvoorbeeld over hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. M. is geen onderdeel van de politie.  

De anonimiteit van de melder staat bij M. op de eerste plaats. Er werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van de melding met zorg door. Ze bieden een extra vangnet: voor als iemand wel wil melden, maar niet bekend wil worden. Gesprekken met M. worden niet opgenomen en telefoonnummers of IP-adressen zijn bij M. niet te zien of herleidbaar. 

Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.

Contact

M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 melden in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl/melden. Tips worden met grote zorgvuldigheid en volstrekt anoniem verwerkt en kunnen belangrijke bijdrage leveren aan een veiliger woon- en werkomgeving. 

Help je mee? 

Voor meer informatie over M., zie de website meldmisdaadanoniem.nl. Wil je meehelpen de om de criminaliteit in jouw buurt tegen te gaan? De gemeente heeft flyers en posters beschikbaar ter verspreiding genaamd ‘Zie jij criminaliteit in Roermond? Meld Misdaad Anoniem’. Je kunt deze opvragen via evaberkx@roermond.nl.  

Uw Reactie
Uw Reactie