Orange the World 2022 in Roermond

In Roermond wordt aandacht gevraagd voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Kom naar het startmoment van de Orange The World campagne op vrijdag 25 november om 15.30 uur bij het stadhuis, of bezoek op 26 november tussen 10.00 uur en 15.00 uur de informatieve marktkraam op het Munsterplein.

Orange the World 

Orange the World is de wereldwijde campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan. De campagne start op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. In de campagne periode ‘de 16 Days of activism’ wordt overal ter wereld stil gestaan bij dit thema. In 2022 is het thema preventie; het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen. 

Wethouder Smitsmans (volksgezondheid): “Het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes is een verantwoordelijkheid van ons allemaal! Dit jaar richt de Orange the World campagne zich op preventie. We kunnen het geweld alleen voorkomen door iedereen erbij te betrekken. Kinderen moeten leren dat geweld niet normaal is, en we moeten zorgen dat we geen slachtoffers èn geen daders laten opgroeien. Maak dit onderwerp bespreekbaar.”

Activiteiten in Roermond

De wethouder zal op 25 november de Orange the World vlag uithangen aan het stadhuis en geeft daarmee het startsein voor de campagne. Gedurende de campagneperiode kleuren Grand Hotel Valies en Toren 7 oranje. Ook wordt aandacht gevraagd voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen met behulp van posters, flyers en krijtverfhandjes op straat. Bij de OTW marktkraam op het Munsterplein worden zaterdag rugzakjes met informatie uitgedeeld en kunnen bezoekers in gesprek gaan met de leden van verschillende vrouwenorganisaties.

Medestander

Wij zijn #medestander, u ook? Kom langs tijdens de activiteiten in Roermond, gebruik de hashtag op social media of onderteken de #medestanderpledge op orangetheworld.nl.