Wijziging inzameling oud papier in Herten per 1 januari 2021

Oud papier aangeboden aan de straat


Met ingang van 1 januari 2021 wijzigt de inzameling van oud papier en karton in Herten. Oud papier en karton wordt dan één keer in de maand ingezameld op de laatste donderdag van de maand vanaf 18:00 uur. De nieuwe inzameldata zijn ook verwerkt in de afvalwijzer. 

De inzameling op de tweede maandag in de maand komt hiermee met ingang van het nieuwe jaar te vervallen. In Herten is de inzamelfrequentie altijd hoger geweest dan de rest van de wijken en stadsdelen in Roermond. Na deze aanpassing is de inzamelfrequentie overal in de gemeente gelijk. Oud papier en karton kunt u altijd gratis naar het milieupark brengen.

Waarom deze wijziging? 

Het oud papier en karton wordt in Roermond ingezameld door diverse verenigingen. Zij worden hierbij ondersteund door Peeters Recycling BV die de inzamelvoertuigen en chauffeurs levert en zorgt voor de verwerking van het ingezamelde oud papier. De inzamelende verenigingen in Herten (Hertens Mannenkoor, Brassband Merum en Fanfare St. Cecilia) hebben aan de gemeente gevraagd vanaf het nieuwe jaar in een samenwerking in de wijk Herten het oud papier en karton te mogen ophalen. Het inzamelgebied wordt steeds groter. Door nieuwbouw komen er nog steeds huizen bij waar ook oud papier en karton moet worden ingezameld. Door de krachten te bundelen wordt de inzameling in Herten, Ool en Merum toekomstbestendig en wordt de druk op de vrijwilligers van de verenigingen verdeeld.

Hoe kunt u meehelpen aan een goede inzameling van oud papier en karton?

Het inzamelen van oud papier is een zware klus. U kunt het voor de vrijwilligers van de vereniging makkelijker maken als u het oud papier op de juiste manier aanbiedt. Zorg dat het oud papier goed verpakt is (niet in plastic zakken!) en niet kan verwaaien (dozen sluiten of dichtplakken). Zet het oud papier zo kort mogelijk voor de inzameling buiten. Piepschuim/tempex hoort niet bij het oud papier. Dit kunt u gratis naar het milieupark brengen.

Soms worden kunststof kratjes of bakken gebruikt om het oud papier in aan te bieden. Op zich een duurzaam idee. Voor de vrijwilliger betekent dit echter meerwerk. Ze moeten namelijk nog een keer extra naar uw huis lopen om het kratje of de bak ook weer terug te plaatsen. Oud papier aanbieden in een doos is hiervoor de oplossing. 

Wat mag wel/niet bij het oud papier?

Uw Reactie
Uw Reactie