Uitgifte van gratis doorzichtige zakken op milieupark stopt

Het logo van de gemeente Roermond

De gemeente Roermond stopt met de uitgifte van doorzichtige zakken op het milieupark. Deze zakken worden gratis ter beschikking gesteld, zodat de medewerker van het milieupark kan zien welk afval u aanbiedt en het juiste tarief kan bepalen. Hoe beter u uw afval scheidt, hoe voordeliger.

Gebruik doorzichtige zakken

De ervaring is echter dat slechts een klein deel van deze zakken wordt gebruikt voor het doel waarvoor deze bestemd zijn. Deze zakken zouden weer terug moeten komen op het milieupark. Maar dit gebeurt slechts met een zeer klein deel van alle uitgegeven zakken. De hoge kosten van deze zakken wegen niet meer op tegen het werkelijke gebruik en nut. 

Hoe kan ik mijn afval dan aanbieden? 

Voorop staat dat de medewerker op het milieupark moet kunnen zien welke afvalsoorten u komt aanbieden. Dit kan door het afval in een kartonnen doos, plastic bak/emmer, stevige shopper, tuinzak, vuilniszak, etc. te doen. Op verzoek van de medewerker van het milieupark moet u het afval kunnen tonen door bijvoorbeeld ter plekke een zak te openen of een doos open te klappen. Vervolgens kunt indien nodig afrekenen en doorrijden naar de juiste container. 

Wanneer stopt de uitgifte?

Zodra de huidige voorraad op is, stopt de uitgifte van deze doorzichtige zakken.

De plastic zakken voor de inzameling van PMD (plastic verpakkingen, metaal en drankenkartons) blijven uiteraard wel gratis beschikbaar bij het milieupark. Deze kunt u ook bij diverse supermarkten verkrijgen.

Uw Reactie
Uw Reactie