Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Uitreiking Koninklijke Erepenning Scouting Pater Bleijs 

Op 15 februari 2021 bestond Scouting Pater Bleijs vijfenzeventig jaar. De meeste jubileumactiviteiten heeft de vereniging vanwege de coronamaatregelen moeten uitstellen. Maar op zaterdag 9 april 2022 kon deze vereniging dan eindelijk haar 75-jarig jubileum vieren. Bij die gelegenheid reikte de burgemeester van Roermond, mevrouw Rianne Donders – de Leest, de Koninklijke Erepenning uit.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van, in dit geval, Scoutinggroep Pater Bleijs.

Scouting Pater Bleijs werd op 15 februari 1946 opgericht en is vernoemd naar pater Bleijs. Hij was actief als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Als zijn verzetswerk wordt ontdekt door de Duitsers vlucht hij via Frankrijk en Spanje naar Engeland. Hier wordt hij vertrouweling en vriend van Prins Bernhard. Vlak na de oorlog op 15 augustus 1945 komt hij om het leven bij een tragisch auto ongeluk. Op zijn begrafenis in Roermond sprak Prins Bernhard. Pater Bleijs ontving het Verzetskruis 1940 -1945.

Scouting Pater Bleijs is nog steeds een actieve en maatschappelijk betrokken vereniging, die onlosmakelijk verbonden is met de Roermondse wijk Kapel in ’t Zand. Een groot deel van de leden en de leiding is in deze wijk opgegroeid. Er zijn drie verschillende speltakken: welpen, scouts en explorers (Rowans). Via verschillende activiteiten draagt de scoutinggroep bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, normen en waarden en maatschappelijke betrokkenheid. Scouting Pater Bleijs is ook betrokken bij diverse activiteiten in de wijk Kapel in ’t Zand.