Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Geen traditionele Sinterklaasintochten in Limburg-Noord

Het logo van de gemeente Roermond

De vijftien burgemeesters binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord hebben besloten om geen traditionele Sinterklaasintochten en/of –optochten toe te staan. Deze beslissing is genomen op basis van onder andere de RIVM-richtlijnen en de geldende noodverordening. 

Traditionele intochten en optochten in de Sinterklaasperiode zijn met de huidige richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan niet of nauwelijks te organiseren. Daarnaast kan de naleving van die maatregelen onvoldoende gegarandeerd worden.

Zowel Veiligheidsregio Limburg-Noord, als de gemeenten en hulpdiensten vinden het zeer onverstandig om dergelijke evenementen op dit moment toe te staan, zeker nu recente cijfers een verontrustende stijging in het aantal besmettingen laten zien. De risico’s voor de openbare orde en publieke gezondheid zijn te groot.

Burgemeester Rianne Donders: “Ik kan me voorstellen dat dit een teleurstelling is voor de Roermondse kinderen. Het betekent echter niet dat Sinterklaas Nederland of Roermond niet aandoet dit jaar. Hoe zijn bezoek er uit gaat zien kan Sinterklaas vandaag nog niet zeggen. We hopen dat snel van hem te horen, en hebben er vertrouwen in dat Sinterklaas met een goed Coronaproof plan komt.“

Uw Reactie
Uw Reactie