Aanvragen corona-fonds van start

Vanaf 8 juni kunnen aanvragen voor het Roermondse corona-fonds worden ingediend. Voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen die als gevolg van de coronacrisis ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd en die geen andere steun kunnen krijgen, kan het fonds de redding zijn. Er is ook geld en andere hulp beschikbaar voor organisaties en inwoners die goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving willen uitvoeren.

Samen goed door deze crisis komen

Portefeuillehouder Marianne Smitsmans is blij dat het voorstel voor het corona-fonds vorige week unaniem is vastgesteld door de raad. “Er wordt van ons allemaal nog veel gevraagd de komende tijd en we doen er als college alles aan om samen op een goede manier door deze crisis te komen. Dat kost veel geld. Maar het vraagt ook om goede ideeën, samenwerking en flexibiliteit. Daar levert het corona-fonds, als een van de eerste extra gemeentelijke fondsen, een belangrijke bijdrage aan. Maar ook andere maatregelen zoals de verruimde mogelijkheden voor ondernemers, het ondersteunen van verenigingen, een veilige binnenstad en vele andere activiteiten pakt het college op. Het corona-fonds is een extra ondersteuning van de stad.” 

Aanvraag indienen 

Op de website www.roermond.nl/coronafonds staat het aanvraagformulier dat u online kunt invullen. Aanvragers voor noodmaatregelen ontvangen binnen twee weken een bericht.  
 

Uw Reactie
Uw Reactie