Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Werkzaamheden stationsomgeving Roermond van start

Impressie stationsomgeving Roermond

Roermond werkt aan het station en omgeving. Het station wordt een regionaal mobiliteitsknooppunt voor de gebruikers van bus, trein, fiets en auto. Aan de rand van onze mooie binnenstad wordt het station een aantrekkelijke omgeving voor de inwoners, reizigers en bezoekers van het gebied.

Samen met onze partners: provincie, Arriva, NS en ProRail werken we aan hét visitekaartje voor stad en omgeving. De werkzaamheden aan het stationsgebied starten in april. Als alles verloopt volgens planning is alles afgerond eind augustus dit jaar. Hieronder de werkzaamheden op een rij:

Vanaf 20 april 2020 | P+R-terrein Veeladingstraat gesloten voor automobilisten

Het P+R-terrein aan de Veeladingstraat wordt in gebruik genomen als tijdelijke fiets- en bromfietsstalling en als tijdelijk busstation. Daarom kunnen vanaf 20 april automobilisten niet meer op deze locatie parkeren. Het alternatief is het P+R-terrein aan de Godsweerdersingel voorbij het busstation. 

Vanaf 20 april 2020 | Fiets en bromfiets gratis stallen in bewaakte stalling NS

De gratis buitenstalling voor fietsers en bromfietsers is vanaf 20 april gesloten. Gratis stallen kan voorlopig in de bewaakte zelfservice stalling van de NS.

Vanaf 6 mei 2020 | Tijdelijk busstation in gebruik en start verbouwing busstation

Vanaf 6 mei gaat aannemer Den Ouden aan de slag met de verbouwing van het busstation. Het busstation verhuist dan tijdelijk naar het P+R-terrein Veeladingstraat. Door middel van bouwborden worden de gebruikers geïnformeerd over de nieuwe situatie. Volgens planning is het nieuwe busstation klaar op 24 augustus.

Meer informatie

Informatie over de werkzaamheden aan het station is te vinden op: www.roermond.nl/station. Deze pagina bevat ook een uitgebreide vraag en antwoord rubriek voor alle gebruikers van het stationsgebied.

Uw Reactie
Uw Reactie