Roermond zet “De Stembus” in bij Tweede Kamerverkiezingen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart rijdt “De Stembus” rond in de gemeente Roermond. De Stembus is een mobiel stembureau dat op plekken kan komen waar geen geschikte locatie op loopafstand beschikbaar is.

Omdat zorginstellingen en scholen vanwege de Covid-19 maatregelen niet ingezet kunnen worden bij de aankomende verkiezing als stembureau locatie, moesten er 15 nieuwe locaties gezocht worden. Hierdoor zijn er in bepaalde wijken geen geschikte stembureau locaties die op loopafstand te bereiken zijn. De Stembus biedt daar nu een oplossing voor. 

De Stembus is een initiatief van Dhr. Schoonheim van touringcarbedrijf Ghielen uit Beringe. Hij is stembureaulid en stelde voor om een touringcar in te richten als mobiel stembureau. De stoelen in de bus zijn verwijderd en daardoor is een ruimte ontstaan die ingericht kan worden volgens de richtlijnen. Flexibele spatschermen zorgen voor de afscherming tussen stembureauleden onderling en stembureauleden en kiezers. Dit wordt geregeld door AS Creations uit Swalmen. Uiteraard worden alle Covid-19 maatregelen die voor de stembureau locaties gelden, ook toegepast in “De Stembus”.
“De Stembus” is niet geschikt voor rolstoelen. Alle overige stemlocaties zijn wel toegankelijk voor rolstoelen.

Met “De Stembus” gaan we op woensdag 17 maart tussen 07.30 uur en 20.00 uur volgens een route rijden. “De Stembus” twee uur op de volgende locaties staan: 

  • Van 07.30 uur tot 09.30 uur: parkeerplaats kinderboerderij Terbaansweg 
  • Van 10.00 uur tot 12.00 uur: parkeervakken Schuttekamp 23-33 in Swalmen
  • Van 12.30 uur tot 14.30 uur: parkeerplaats Gilde opleidingen, Kasteel Hillenraedtstraat 1
  • Van 15.00 uur tot 17.00 uur: parkeervakken sportvelden SHH, Gerbergaweg 20 in Herten
  • Van 18.00 uur tot 20.00 uur: parkeerplaats kinderboerderij Terbaansweg 

Kijk op www.roermond.nl/verkiezingen voor de actuele lijst van stembureaulocaties gemeld. Vanwege de Covid-19 problematiek kan het zijn dat een locatie op het laatste moment niet beschikbaar is.

Uw Reactie
Uw Reactie